20 Kasım 2014

the flash s01e06:

The Flash Is Born

--- spoiler ---

.şu kızın yazmamasını sağlayamıyorlar ya deli ediyorlar beni. tamam ellerini kollarını bağlayacak değiller ama doğru düzgün korkutabilirler. çok inatçılık falan yapsa neyse. bildiğin yaz der gibi yazma diyor. kız da yazıp duruyor. üstüne flash'ın doğumu diye bölüm yapıyorlar ismi barry verse bile blog'u ile doğmuş oluyor.

.gazeteci olarak velet, çok meraklı ve araştırmacı iyi güzel de biraz sinir bozucu. yetmiyor dedektif abimizin araştırmasını bölüyor katil süper hızlı arkadaş ve kızını tehdit ediyor. kız ölse kimsenin elinde koz kalmayacak resmen.

.14 sene öncesi süper güçler nerden geldi? parçacık hızlandırıcı falan diyorlar iyi güzel ama bir de zaman yolculuğu diye bir şey var. bunu hiç hesap etmediler. bu gizem tamam önemli bir mesele ama bu şekilde çözülecek de değil. neden yaptığı araştırmaları barry'e açıklamadı onu anlamadım. tehdit hakkında konuşur artık herhalde.

.neyse bölümün konusu barry'nin lisede dayak yediği tipin eriyip demirin içine düştüğü sırada parçacık hızlandırıcı ile çorba olmasından mütevellit demir adam olması idi. kabadayı eleman süper güçleriyle de fazlasını yapmayınca yolları kesişti. tabi işin başka saçma bir yönü bu tiplerin her biri bir gecede oluştu ama hepsi sıraylan çıkıyor meydana niyeyse.

.neyse blog'u yüzünden eski sınıv arkadaşı iris'e geldi. beni yaz onu yazma dedi. eski defterler falan derken flash bir sürü dayak yediydi bu adamdan. sonunda süpersonik yumruk ile yere sermiş oldu elemanı. demir özelliğini mi devre dışı bıraktı nedir? bir yumruk ile olay halloldu ya iyi gerildiği için akıcı oldu diyebiliriz.

.eski arkadaşlar, arkadaşının sevgilisi, boks dersi, muhabbetleri gibi gereksiz şeyler de vardı. bir de bu yardımcı dedektifi ayaküstü kandırıyorlar da çok bariz olmayacak şeyler gördü, tekrar sormadı bile. bu da pek olmadı, dedektife hiç yakışmadı. bunun yarısını iris görse olayları anlardı bile.

.nerde o eski flash'lar diyorum. karakterlerin çoğuna hala ısınamadım. sevgili doktorumuzun kişiliği de biraz sinir bozucu. yarattığı gizemi sezon sonuna kadar sürdürecekler sonra da hiç de tatmin edici olmayan bir açıklama yapacaklar diye korkmaktayım. hayırlısı bakalım.

--- spoiler ---