20 Kasım 2014

the 100 s02e01:

The 48

--- spoiler ---

.aslında güzel başladılar ama bir miktar uyuz oldum. şimdi sığınak olayları çok uzayacak o belli oldu. kapı açılınca insanlar ölüyorsa tipler nasıl çıkıp arama yapıyorlar? nasıl 48 kişiyi getirdiler? bunca senedir bu kadar kaynağı nasıl muhafaza etmişler? yemektir, ettir, çikolatadır, bu kadar insan için bunca sene nasıl depolanır lan? hiç biri aklıma yatmadı. bu işte bir iş var. clarke da benzer hislerle haraket etti ama beceremedi kaçmayı.

.dedim yemeklere bir şey mi atıyorlar? ama yedikten sonra da hala kaçmayı düşünüyordu savaşçı hatun, bakalım ne yapacak? bir sezon geçtiği belli olmuş. biraz daha güzelleştirmişler. savaşçı hatun demiş iken, onu yakalamışlardı. ne yaptılar acaba? unuttular tamamen.

.raven'i götürmemişler nedense? öldü mü sanmışlar nedir? murphy salağı ile bir başına kaldı ama ispiyonlamadı. daha sonra bellamy gelince ortalık yine karıştı ve kelepçelendi bizim lider. hala karın ağrısı olmaya devam edecek bu murphy salağı karakteri. ölmedi bir türlü.

.finn ve bellamy patlamadan önce kaçmışlar da nasıl kaçmışlar? çok kısa bir süre geçti, başlarında bir sürü düşman vardı. nasıl sıvışmışlar oradan? hadi tünel falan yaptılardı ama yine de oraya ulaşmak için bile yeterli zaman yoktu. pek açıklama getirmediler. finn'in kurtarılması sahnesi de komikti. iki velet savaşçıyız dedi iyi güzel de zamanlamayı mı anlamadılar nedir? neyse ki yeni başkan, güvenlik şefimiz zamanında geldi de günü kurtardı.

.dünya üzerinde hala radyasyon varmış bu arada, hikayemiz clarke'ın olayları ve ark'tan gelenleri olayları şeklinde iki ana koldan ilerleyecek. octavia ve jaha da yan kollar olacak herhalde. güneş radyasyonu ile uzayda dayanıklılık kazanmışlar. yerliler de doğal seçilim ile dayanıklılık kazananlar imiş. sığınaktaki tipler, soluk benizli diyebiliriz. güneş yüzü görmeyen abilerimiz eski dünyadan kalan son insanlar. yeryüzüne çıkınca ölüyorlarmış.

.savaş sonrası zaman geçince dışarda insan görüp çıkmaya çalışmışlar ama ölmüşler. o yüzden dağ içindeki bu sığınakta yıllardır tıkılı durumdalarmış. iyi güzel ama yiyecekler nerden geliyor? enerjiyi anladık hadi tamam da tarım nasıl yapıyorlar? dışarı çıkmama konusu tamamen yalan falan olmalı, en azından güvenli yok olmalı. clarke'ı kendi iyiliğin için burada tutuyorum dedi ama ne ark'ı ne de kalanları tam araştırmamştı. yalan dolan hepsi. ne çıkacak bakalım. umarım çok sinir etmezler.

.ark'ta jaha her şeyden vazgeçtiydi ama bebek sesi duydu. o hikayeyi bitirecekler mi derken, bebek ne alaka dedim? halüsinasyon mu? yoksa biri bebeğini bırakıp mı gitti? nedir olay? göreceğiz.

.octavia için lincoln neler neler yaptı, hala yapmaya devam ediyor. tam bir aşk adamı hehe. şimdi köyüne geldi, yakalanırsa infaz edilecek ama yine de yaptı bunu. ok zehirliymiş. panzehir arıyor. tabi böcük möcük diyeceğin daha çabuk geleydi iyidi ama octavia'nın durumu daha ağırlaşıncaya kadar böcük ihtimalini değerlendirmek istedi herhalde. can tatlı ne de olsa.

--- spoiler ---