20 Kasım 2014

once upon a time s04e09:

Fall

--- spoiler ---

.sanki sekizinci bölüm ismi bu bölüme daha iyi uyarmış. sonunda aynayı parçaladı. kasabaha kötücül karakter büyüsü yapmış oldu mu böylece? şimdi herkesin birbirine trip atmasını mı izleyeceğiz yani?

.emma güçlerinden vazgeçecek idi, tabi elli saat konuşma oldu. önce emma'yı arayan takımda pamuk ile regina konuşması çok saçmaydı. sanki zaman geçsin de bulmayalım gibi gibi, kanca'nın telefon konuşmaları çok uzundu. ortalığı araştıracağı yere iki saat mesaj bırakıyor. sonunda kapıyı geçersen büyü gücün alınacak diyen rumple da iki saat muhabbete daldı. belki çok istekli görülmek istemedi ama yine de saçma geldi bana.

.tabi emma'nın şapkaya kaçmasına pek ihtimal vermediydik bu şekilde de oldu. elsa kardeşiymiş gibi güvendi ve kurtardı emma'yı ayak üstü sihrini kontrol etmeyi de öğretti. zaten en başında kontrolden çıkması saçmaydı. kendine güvenini ve kendine olan sevgisini ne ara kaybetti? kaybettiyse baştan beri böyle olmalıydı, ek bir olay olmamıştı.

.neyse  bölüm sonunda kurdaleler aktif oldu da tam olarak ne işe yarıyor onu anlamadık. şimdi kardeşleri gibi mi davranacaklar yani? kontrol kraliçemizde mi olacak?

.gemiş anlatımlarında anna'yı ayna büyüsü ile etkileyip elsa'yı küpün içine hapsettirmiş. elsa'nın büyüsünü kullanıp engellememesi iyidi de şimdi anna öldü mü demek oluyor donması? bu donuk halden kurtulabiliyor mu insanlar? iki salak kız kar kraliçesine numara yapmaya kalkarsa böyle olur zaten.

.kanca'nın kalbi de uçtu gitti, rumple'ın kuklası oldu gari. bunun da bir sürü ceremesi olacak. emma ile takılmalar, kalpsiz biri olmalar. gizliden işler ve tabi ki tripler. aman yarabbim çok uzatmasalar bari bu meseleyi.

.regina sevişmelerden kalkıp henry'nin yarasını iyileştirmeye koştu. pamuk ile kanka muhabbetleri ardından robin amcanın bulduğu kitaba ek sayfa ile umutlandılar. umut her şeydir diyorlar abiler iyi güzel de o sayfada da bir oyun var ya da paralel evren falan mı yapacaklar nedir? o gün gerçek aşkının peşinden gitse kötü kraliçe olmazdı. güzel de bütün hikayeler ne olacak kötü kraliçe yok ise?

.bölümü havai fişekler ile bitirdiler, emma'nın büyüsü pek bir tatlı da faidesini de görsek iyi olacak. bir regina kadar faydalı değil büyü konusunda yeminle.

--- spoiler ---