20 Kasım 2014

once upon a time s04e08:

Smash the Mirror

--- spoiler ---

.iki bölüm birden verdiler yine, hem altyazı geç çıkıyor hem izlemesi daha zor hem de zaten arar vererek izliyoruz neden böyle yapıyorlar bilmiyorum. neyse teker teker yazacağım araya da kahvaltı sıkıştırırım artık.

.emma'nın güç patlaması meselesini yapay buluyorum. bunca zaman niye patlamamış da şimdi patlıyor? ne oldu da böyle oldu? o kısımlar eksik kaldı. henry geldi kurtarır diye düşündük ama patlattı ortalığı emma. şimdi gerçek sevgi her şeyi düzeltmiyor muydu? bu sefer ne kadar çok seversen o kadar çok zarar verirsin diyorlar.

.geriye güçlerinden vazgeçmekten başka seçenek kalmamış diye düşünüp rumple'a gitti. o da şapka ile güçlerini alacak gibi görünüyor. en azından plan bu ve bunu diğer bölümde birazdan göreceğiz. emma güçlerini kaybederse kötü olur. tabi ortadan da kaybolması demek olacak ama o yola gireceklerini pek düşünmüyorum.

.geçmiş hikayesinde elsa ve anna birlikte küpü aldılar teyzelerini ortadan kaldırmaya niyetlenmişlerdi. muhtemelen kazara elsa küpe gitti, anna da ortadan kayboldu. öyle bir hikayeye bağlayacaklar. vakti zamanında elsa anna'dan hiç vazgeçmemiş. tersi de doğru denebilir.

.kurdaleler ile emma'yı kızkardeş yapacak gibi görünüyor, kar kraliçesinin amacı bu, aile kurmak istiyor. iki kızkardeşi de birlikte istiyor ama rumple küpün parçalarından bir engelleme şeysi yaptı, hapsetti. bölüm sonunda ayna vasıtası ile emma'nın yolu üzerine çıktı ve hafif bir kaza yapmasına sebep oldu. yavaşlatıyor sadece diyebiliriz.

.şapka olayı bir garip aslında, büyü dedikleri tipi hiç görmedik. hani emma içeri dalsa ve içerdeki herkesi kurtarsa daha çılgın bir hikaye olurdu ama diğer karakterler iptal olacağından böyle bir yola girmezlerdi. zaten yakışıklı abimiz ve pamuk prensesimiz de emma'nın normal olması konusunda fikir birliğine vardılar nerdeyse. elsa ortamdan emma'yı bulmak için kaçtı. olayların ortasına dalacaklardan biri diyebiliriz.

.regina'nın hikayesi ayrı ilerliyor artık. robin hood'u kitabın yazarını arıyor. en son kütüphane girdiler komikli bir şekilde. vakit buldukça da sevişiyorlar artık. sonunda karısı kurtulursa boşasın evlensinler işte, bu kadar mı zormuş mutlu son arkadaş. illa sihre falan bağlayacaklar. kötüler mutlu olamaz iyi güzel de evli adamla takılmak da kötülere göre bir iş oluyor bir bakıma.

--- spoiler ---