19 Kasım 2014

supernatural s10e06:

Ask Jeeves

--- spoiler ---

.hayalet avcıları sevgili oğlanlarımız, böyle bir hafta bekleyip de hayalet avcısı ya da fark etmez vay efendim şekil değiştirenmiş muhabbeti yapmaları hoş olmuyormuş. boş bölümleri her sezon böyle, on sezon bu şekil izletmeleri ve hala ulan belki bu sezon tümden hikaye girerler. castiel falan nerelerde diye sordurtmazlar diyor insan ama öyle olmuyor.

.bu kafayı anlamak zor, bu yan konularla mı hatırlanacaklar sanıyorlar? hani şakalı komikli bir şeyler oluyor. müziği abartı abartı kullanıyorlar, şekil şemal yapıyorlar da her komikliği, her olayı bin kere yapıldı. azgın kadınlar sam ya da dean'e hallenir, evet yapıldı.

.miras ya da bilinmeyen çocuk muhabbeti de yapıldı. katil kim muhabbeti zaten elli kere yapıldı. hayalet sanıp başka şey çıktığı da bin kere oldu. yeni hiç bir şey yok iken dönüp dolaşıp bunu yapmaları ve giriş kısmında da sanki yaratık kokteyli yapacaklarmış gibi bir şey göstermeleri üzücü geliyor artık bana.

.yirmi bölüm üstünde olduğundan böyle takılıyorlar belki ama on bölüm olsun doğru düzgün olsun be arkadaş, dean öldürürken çok aşırıya kaçmışmış. tekrar kötü mü olacakmış? mühürden miymiş yoksa şeytan kalıntılarından mıymış? tüm genel konu bu son otuz saniye muhabbeti...

.ilk diziye başlayıp bıraktığım zamanı hatırlatıyorlar bana, boş beleş işler oluyordu sadece. hikaye ya da korku meseleleri standart idi. şimdi kendi dünyalarını yarattılar iyi güzel de bunun ekmeği her daim yenmez ki? bayatladı artık hepsi, yeni bir şeyler lazım.

.keşke bu sezon dean şeytan takılsaydı. crowley hiç çıkmasaydı, casitel'e doğru düzgün çözüm bulsalardı. esas kadro en azından dört adamlı olsaydı. hikaye çoğalsaydı, yine araya av mav sıkıştıracaklarsa sıkıştırsınlar ama böyle yapmasalardı.

.zorla izledim diyebilirim, arada sıkıldım. yine gülümsettiler falan ama sırf alışkanlıktan olabilir. bu kadar bölüm geçti, üzüyorlar insanı.

--- spoiler ---