15 Kasım 2014

the 100 s01e09:

Unity Day

--- spoiler ---

.olaylar fena karışıyor, iyi güzel ama adamlar iki elleri ile bir uzay gemisini doğrultamıyorlar. günya dünyaya ineceklerdi çakıldılar yine. bizim yüz ergen de çakıldıydı. tamam yüz yıl geçmiş gemi bozuk falan da bu kadar mı bozuk arkadaş? yapmayın etmeyin yani. patlama büyüktü, anası kurtuldu ise ya da bir tane kurtulan olduysa yok artık diyeceğim.

.dünyadadaki görüşmeler ve uzaydaki olayları senkronize heyecanlı şekilde yapmışlar. güzel akıyordu. bu işler de böyle gidecek gibi. dünyadaki tiplerin başı da bir hatun imiş, uzaydan gelen dostlarda da hatunlar var hep. clarke hatun, isyan eden sarışın yine hatun. doktorumuz yine hatun. dizide dişil bir ağırlık var orası kesin.

.neyse görüşme ayarları sevgili idealist finn kardeşimiz, ilkinde dünyayı savaşarak mahvettik bu defa akıllı olalım dediler. lincoln denen sevgili sempatik yerlimiz de katıldı bu işe ve liderlerini ayarladılar. görüşmeye silahsız gelelim demişlerdi ama kimse silahsız gelmedi.

.ilk ateşi açan suçludur amma velakin yerliler de iyi pusmuşlar. okçular ve mızraklar uzaktan hazırmış. kimse kimseye güvenmiyor ama zaten görüşme de pek iyi gitmiyordu. kendilerine güveniyorlar ve savaştan kaçmıyorlar. ne oldu da ateş açtı bu jasper, niye bu kadar heyecan yaptı ben onu anlamadım.

.zaten kardeş kardeş yaşasalar dizide hareket olmazdı. o yüzden de savaş kaçınılmaz ama barış denemesi fena değildi. şimdi güya destek olacak gemiyi kurtarmaya gidecekler ve yerliler de peşlerinden işleri iyice karıştıracaklar. işaret için attıkları füzeler köylerini yakmış yıkmış bu arada. o da nasıl denk gelmişse bak allahın hikmetine diyorum.

.lincoln ile octivia aşkı meselesi de iyi güzel de komik biraz. yabancı aşığı, değişik ilişkiler falan filan gibi. düşmana aşık olan tipler iki tarafta da normal karşılanıyor herhalde. lincoln ok yedi aşkı için de ona bir şey olmaz.

.uzaydaki işler de fena karışıktı, birleşme gününde bombalama yaptı bizim cylon sarışını, sonra dünyaya gidecek ilk gemiyi çaldı. yanında ona bağlı tipleri götürdü. gitmeden herkesin dünyaya dönemeyeceği sırrını açıkladı. işler daha da karışacak ama dünyaya düzgün inseler iyidi. kalkış kötü diye mi çakıldılar? gemide ne oldu göremedik. belki sonraki bölüm gösterirler belki de böyle geçiştirirler, kolay değil sonuçta.

--- spoiler ---