15 Kasım 2014

Agents of S.H.I.E.L.D. s02e07:

The Writing on the Wall

--- spoiler ---

.thaiti midir nedir? bu projede 6 kişi ölümden döndürülmüş ama hepsi oymacı olmuş. bir tanesi vücuda oymaya başlamış. o da seri katil olmuş. eksik parçalar bu tiplerin kanlarında ya da beyinlerinde olan bilgiler imiş. ondan dolayı her birini yakalayıp öğrenmeye çalışıyormuş. acı anıları geri getirdiği için işkence ile öldürüyormuş. tabi bulunmak ister gibi çizikli bir şekilde son işini tamamladıktan sonra a.c. olaya dahil olur ve hatıralarını geri getiren cihaza girer.

.cihaz yüzünden ne olduğunu anlama dürtüsü de gelir. diğer bilgiler işe yarar ama kısmen bizim koca ajanı da kaybederiz. son anda geriye kalan son ajanın çocuğu için yaptığı tren yollarından eksik parçayı tamamlarlar. bir şehir imiş bu, yukardan bakınca görürler ve huzura ererler. tiplerin hepsi tanıdık idi. frige ve nikita'dan diye tahmin ediyorum ama yanlış hatırlıyor olabilirim.

.bu şehir olayı da neyin nesidir diye düşünüyoruz? dünya üzerinde bir şehir mi? gizli bir yer mi? ilk bulan olmaktan bahsettiler. uzayda aramayacaklar herhalde. sanctuary gibi yeraltı şehri falandır dedim ya bakalım ne yapacaklar. böyle bir şehir olayı güzel olabilir de ne amaçla kullanacaklarına bağlı. diğer taraftan haydra da arıyormuş ama pek görmedik sevgili kötüleri.

.ward saçma sapan bir şekilde kaçmıştı. işini bilen bir ajan olarak kötülerin ikinci adamını yakaladı ve bizimkilere teslim etti. sakallarını kesip abisine doğru yola çıktı. ne yapacak? öldürecek mi abisini? göreceğiz bir ara bunları.

.o kadar ajan ward'ı yakalayamadı. yavaşlatamadı bile. üzerindeki bomba ile hepsini savuşturdu. otobüse binerken niye kadın ve çocuğa yardım etti onu çözemedim. nasıl olsa içerde ajanlar vardı, nasıl olsa fark etmiş. öyle de bir şey kattılar araya.

--- spoiler ---