14 Kasım 2014

the 100 s01e08:

Day Trip

--- spoiler ---

.başkanın vurulmasının arkasında battlestar galactica'nın sarışın hatunu varmış. yakalanınca hemen sorguya niye almazlar? ilk tetikçi infaz edilmeye çalışılır, sonra emri veren, sonra emri verenin arkasındaki emri vereni öldürür işte. bellamy olaydan kazançlı çıkan oldu, suçlarından dolayı affedildi. aslında bu suçu kapsamaması gerekirdi ya kapsattılar işte. clarke ile arası da düzeldi iyice. bir de bunlar aşık olmasalar bari.

.finn ile uzaklaşma, fikri ayrılıklar falan muhabbetine girdiler. aslında eleman haklı, silah getirmek ve atalarının hatasından ders almamak benzer şeyler amma velakin yerli abiler ile başka türlü boy ölçüşemezler. dünyalı diyorlar da bildiğin yerli bunlar dostum.

.yerli demişken, delikanlı adam ve aşk çocuğu imiş. octavia'nın gözlerinin eritemeyeceği yerli yoktur hesabı yapmışlar. giderken bir öpücük kondurdu. kız kaçışına yardım etti iyi güzel de geri dönmeyecekler mi? başlarına bela olmayacaklar mı? hem kendi başına nasıl kaçtı? finn ile karşı karşıya gelince neden o kal gelme anı yaşandı? buraları pek anlayamadım.

.bilmem ne fındığı ile tüm ergenlerin kafası güzel oldu. bir ikisi ayık idi sadece. clarke babasını gördü, anasını affetmesini falan istiyordu. diğerleri acayip acayip triplere girdiler. bellamy olayların etkisindeyken öldürülecekti ki clarke yetişti ama kendisi halletti. kendi kendilerini öldürürler zatne bunlar yerlilere gerek yok.

.sesli iletişimi bile zar zor yapmışken görüntülüye geçtiler hemen, sekiz bölümde dünya yaşanabilir diyemediler ama bir bölüm geçmeden görüntülü iletişime geçtiler. bir sürü malzeme vardır zaten kapsülde, uzay teknolojisi lan bu, hep bizi yediler işte.

.nükleer savaş için sığınağa kışı atlatmak için erzak bulmaya gittiler ama silah buldular geldiler. şimdi kışı nasıl atlatacaklar? neden sıcak bir yere indirmediler? gibi sorularım var. hadi amerikaya indirdilerse bile güneye indirselermiş ya. kış derdi çıktı bir de başımıza. diğer taraftan herkeslere silah eğitimi verecekler de bu kadar kurşun var mı? clarke hemen her dizide yapılan saçmalığa sözünü söyledi, kurşunları boşa harcamayalım. evet efendim harcamayın ama atış yaptılar yine de, üstelik ilk atışından sonra silah sever oldu çıktı bizim kız, üstelik dekolteler de açılıyor gibi, aman dikkat.

--- spoiler ---