14 Kasım 2014

forever s01e08:

The Ecstasy of Agony

--- spoiler ---

.adamların yan konuları bile çok tatlı orası kesin, şimdi sado mazo ile geldiler. ölümden korkmayan abimize yapılacak en büyük kötülük budur herhalde. işkence edildi bir miktar, bir miktar elektrik falan yedi. asıl derinlerdeki sorunu ilk karısının bunu akıl hastanesine yatırmasıymış, geçmiş hikayesi de iyidi.

.ölümden canlanıp geliyorsun, karına gerçeği söylüyorsun ve inanmıyor. bak inan keserim bilekleri diyorsun, aslında öyle demiyor. bak ölümsüzüm kesince anlayacaksın diyor, kadın inandım falan diyor ama doktorları çağırmış. paketliyorlar götürüyorlar. akıl hastanesinde o dönem şok tedavileri falan vardır diye düşündüm ama oralara girmediler. elektrik yerken paralel olarak gösterebilirlerdi.

.sarışın sado terapist hatun çok iyidi. hem güzel, hem tavırlar çok sağlam falan ama henry ile devam etmeyecekler anlaşılan, tekrar göremedik. olsa güzel olurdu. yalnız kurtlardan hoşlanırım derken hafif bir devamlılık hatası göze çarptı, saniyelik olarak kadının duruşu değişmişti.

.ilkin zaten bölüm başlayınca ne oluyoruz lan diyor insan, adamı aşağılıyor. hop kırbaçlıyor falan derken adam sabahına ölü bulunuyor. ilk şüpheli tabi sado hatun, şimdi katil buna ilanı aşk etmiş ve sahip olmak isteyen bir müşterisiymiş de neden cinayeti bunun üzerine atıyor diye sormak istedim. intikam ise yakalasın götürsün. belki nasıl olsa başka yerde olduğunu ispat edecek diye öylesine yapmıştır.

.yağmurun götürdüğü kalıntılar içinde elektrik aletini buldular diye böyle bir sonuca vardım ya belki sadece öylesine atılmış bir şeydir. öyle çok şaşırtmaca yoktu zaten. olayın kendisi pek tatlıydı.

.neyse henry ile yakınlaşmalarını görünce henry'i paketledi anında. bir miktar işkenceden sonra sado terapistimiz vasıtası ile hemen buldular elemanı ve olay halloldu. henry yalnız kurt olmaya bir miktar ara verdi, hissetmemek en büyük acıdır falan gibi güzel laflar edildi ve bölüm bitti.

.abe cephesinde eski karısı ile takılmacalar vardı. adamı kandırıp götürecek dedim de tabi henry için kaldı yine. sırrını bilen tek kişi sonuçta başka ne olacaktı? bunun muhabbetini de yapmadılar aslında. henry'i oğlu sanıyor kadın, o da garip bir olay.

.altyazı bir gün geç çıksa da öncekilere göre daha iyidi. çeviriye yeni başlamış arkadaşa teşekkür ediyoruz. aynen devam etsin. "allahın hakkı üçtür" falan gibi çeviriler de benim hoşuma gitti.

--- spoiler ---