30 Kasım 2014

sleepy hollow s02e08:

Heartless

--- spoiler ---

.moloch'un dünyaya gelişini engelleyememişler. önceki bölüm boşaymış yani. nasıl olduys açıklamadıkları şekilde enerjisini korumuş. önceki bölümün sonunda şimşek ile tekrar bir şeyler yapıyordu henry demek buymuş. e madem öyle niye hamile kalması gerekti? üstelik oğlunun yaptığı işler ile şeytana hamile kalması ve doğurması da çok abartı idi.

.neyse bölümde bebeğin beslenmesi meselesi yapıldı. bir tane succubus mudur nedir? ondan buldular, kendisine lost girl dizisinden pek aşinayız ama bu tipler tam şeytan idi. kalpsizler imiş, önce kalbi yok etmek gerekiyormuş. sonra öldürülebilir oluyorlarmış.

.supernatural yaratık avı tadına çeviriyorlar işleri aslında ama öyle bir vaad ile yapmayınca pek de hoş olmuyor. üstüne ekip değişti sevgili cadımız ekibe katıldı diyoruz. yok efendim tekrar içeri girmeliyim moloch'u öldürmeliyim diyor. lan o plan denendi olmadı işte, daha ne?

.crane elemanı da şüphe ettiği için pek ses etmedi gibi imada bulunuyorlar. abby'ye yeni eleman yazılıyor, crane de boş değil. alttan alta bir aşk üçgeni çakıyorlar gibi ki çok saçma ederler böyle bir şey ederlerse...

.neyse seksi hatunu öldürüyorlar ama sevgili anası tekrar abraham'ın yanına gidiyor. kandırdığını düşünürken kandırılıyor. henry hep bir adım önde, bu salaklar da bizi sinir ediyor. ayak üstü gördüğü görüntülerde minik şeytan olarak gördüydü şimdi kolyenin yardımı ile normal bebek olarak görüyor. oturur bir de emzirir tam olur.

.moloch insan suretinde dünyaya gelirse fena olmaz aslında ama ne bileyim boyutları aşmak için bunca zahmet de saçma geliyor bana kendileri hiç de bu kadar uğraşmadan başarmıştı. neymiş bu araf arkadaş diyorum. iki tane hatun çıktı ama bir koca şeytan çıkamadı.

.giriş kısmındaki pembe dizi göndermeleri fena değildi. disko müzikleri ya da ortamlara laflar da fena değildi. kalbin koruması olarak korktukları şeyleri göstermesi meselesi de idare ederdi. ufak ayrıntılar tabi bunlar.

--- spoiler ---