30 Kasım 2014

grimm s04e06:

Highway of Tears

--- spoiler ---

.grimm geri döndü, nick geri döndü demek lazım tabi trubel'a haksızlık olmasın. meseleleri pek karıştırdılar. tam aksiyon içinde geri gelsin diye tasarlamışlar. 6 sene öncesi yine arabaları yoldan çıkarıp yeni çiftleri kurban eden tipler varmış. o zamanlar wesen olduğunu bilememiş ve davayı da çözememişler. bugüne nasipmiş.

.komodo ejderine benzetmişler kendi kendine de biraz saçmaydı tabi. her tip farklı olsun diye çok kasıyorlar. neyse kurbanlarını dilleri ile boğuyorlar ve kurbanlık olarak alıyorlarmış. bir tane şaka gibi tanrıları var ona kurban ediyorlar. araba parçalarından kuklasına tamam dediydik de büyük boyuttaki de aynıydı. demek tipi öyle tanrılarının, biraz komik olmuş ama yedik tabi.

.neyse iki saat kurban merasimi sürer, tipler ortadan kaybolur. hank bakmaya gider, kurbanı attıkları çukurda kalır. arkadan monroe gelir, onu da atarlar içine. nick'i yarı baygın bulurlar. tam boynuna dolarlar dili, hop grimm kendine gelir. yüzlerini gördükleri zaman mı gücü geliyormuş? tabi birliktedir ya biraz egzantirik yapalım demişler. bir aparkat çakarak giriş yapar, güzel bir dövüşten sonra dünü kurtarır ve kendine gelir.

.tabi öncesinde grimm olması hadisesi bir miktar komik idi. büyünün kendisi komik zaten ulan sevişerek güç mü alınır? nasıl yani? tersini yaparak güç mü verilir? o da nasıl yani? adalind şekline girer juliette ve pek performanslı bir sevişme gerçekleştirirler. öyle iki saat trip atmamasına on puan verdim ama üstüne keyif almaları biraz abartı oldu. rızamla yaşayacağın tek ilişkidir bu, keyfine bak diyor kız. e iyi de öncekinde nasıl fark etmedin ulan diye de trip atabilirdi. eh her eve lazım böylesi.

.neyse işleri bitince hemne güçleri yerine gelmedi. sevgili yüzbaşımızın taş annesi de öyle demişti zaten yavaş yavaş olayların ortasında kendine geldi ve işlem tamam oldu.

.diğer tarafta bebek arayışında elemanlar oturdukları yerde bebeğin nick'in anasında olduğunu bildiler. o da biraz çabuk oldu. bir miktar araştırma falan yapsalar iyidi ya neyse artık.

.bir de olaylar üstüne grimm babasının peşinden başına bela açılan grim oğlu grimm olmayan tip vardı o geldi, derdi nedir? nasıl çözecekler onu da sonraki bölüme bıraktılar.

.nick'in fazladan güçlerini unutmadıklarını gösteren bir zombimsi geçiş yaptılar, o olaydan devam ederlerse pek sevineceğim. fazladan güç lazım.

--- spoiler ---