18 Ekim 2014

Speed Kills s02e02:

Black Lagoon

--- spoiler ---

.pek denk gelemedim bu belgesel serisiyle, ikinci sezonu çekmişler iyi güzel derken hiç de ilgimi çekmeyen su dünyası aleminin konu alındığı bir bölüme denk geldim maaelsef. üstelik bölüm bilgisinde birinci bölüm yazmasına rağmen tvdb'de ikinci bölüm olarak görünüyor. artık onu doğru kabul ediyorum. ne imdb, ne natgeo sayfası ikinci sezon bilgilerini girmemiş hala.

.en enteresan kısmı içiçe iki tane çenesi olan sevgili yaratığımız idi. alien'in su dünyası versiyonu gibiydi. ilk yakalıyor ikinci çene içerden geliyor kapıyor ve mideye götürüyor. bildiğin kafa içinde kafa tadında bir hadise, sadece modellemesinden bu kadar enterasan bulduk tabi, gerçeğini çekememişler.

.su atan sevgili balık kardeşi de gördük, onu daha önce de defalarca görmüştük ama bu sefer güzel modellemeler ile de gördük. gözdeki mekanizmayı falan iyi yapmışlar. ilk sıçrıyor ışık hızında, bakıyor çok uzaksa su atıyor düşürüp yiyor. pek maharetli bir balık, böyle bir metod kullan tek balıkmış zaten kendisi.

.lagündeki su dışı yaratıklardan bir tek kartal mıydı neydi? onu gördük. su üstünden keskin görüşleri ve güçlü pençeleri ile adam kapar. öyle bir durumu vardı.

.mürekkep balığı aynen kertenkelenin dil atması gibi dokungaçlarını sallıyordu ve hüpletiyordu. zaten deniz içinde güpleten hüpletene. çene yapısı o kadar kullanışlıymış ki tüm balıklarda benzeri görülürmüş. kocaman açılma ve ağız içine doğru bir akış meydana getirme, ağzına sığan balıkları da hüpletme şeklinde devam ediyor bu balıkların hayatı. büyük balık küçük balığı hüpletir yani.

.timsah balığımız da enterasandı. kamufle olayı da enteresan tabi de ne bileyim bir noktadan sonra su altı insana hitap etmiyor, kanlı canlı olmayınca ölüm de anlamını yitiriyor gibi. bir tanesi yosun tipini almış öyle takılıyor, biri kendini akıntıya kaptırmış gibi bırakıp öyle yanaşıyor. birinin ağzı boru gibi saniyesinde hüpletiyor. çeşit çeşit balık vardı yani bölümde.

.sonunda da büyük balıklardan bir miktar köpekbalığını ve memeli olarak da sevgili yunusları gördük, pek hızlarına dair bir şey göstermediler ama çeşit olsun diye koydular herhalde. lagün okyanus ile kesişme noktası mı neymiş? ondan herhalde, kıyıya vurup balık yiyordu yunus kardeş.

--- spoiler ---