27 Ekim 2014

Ancient Aliens s06e16:

The Tesla Experiment

--- spoiler ---

.garip bölümlerden biri sayılır, tesla abimizi bildiğin peygamber gibi aktarıyorlar. durduk yere bilgi inmesi, transa geçmeler falan insanları böyle yapmaya itiyordur belki ama doğduğu gecede yıldırımlar olması meselesi nedir? annesi bu ışık getiren demiş de ebesi korkmuş falan. çok enteresan cidden.

.abimiz enerjiyi bedava olarak dağıtacak sistem geliştirmiş ama para babaları engellemiş mi? iyi de kablosuz enerji dahi olsa bunun kaynağı nerde? nasıl bedava olabilir ki? elektrik bedava mı üretiliyor diye sormak istedim ama kimselere soramadım.

.philadelphia deneyini daha önce söylemişlerdi. einstein ve kendisi bir gemiyi radarlardan ortadan kaldırmak için bir deney yapmış ama uzay-zamanda yolculuğa çıkarmışlar diyorlar. insan kazara böyle bir şey yapabilir mi? fazla atmasyon gibi geldi. üstelik neden mürettabat varmış gemide? boş gemi üzerinde deney yapamıyorlar mıymış? hepsini geminin demirlerine gömmüşler kazara, çok acayip cidden.

.ölüm ışını meselesi de garipti. atom bombası ile einstein ile rakip olmuş ama yine kaybetmiş. atom bombası yapılmış ölüm ışını projesi de ölümü üzerine fbi tarafından el konulmuşmuş. komplolora gel anasını satayım.

.antiçekim meselesi ve üç meselesi ile birlikte antik uzaylı meselesini birlikte düşünmek lazım derken içimden düşündü abilerimiz. tabi kısmen düşündü, vakti zamanında taşları havaya kaldırmaları anlatırken diyorlardı, uzay gemileri, hindu destanları falan derken teslanın elektrik ile antiçekim olayını başardığını söylediler. tüm bunlar zaten geçmiş teknolojileri imiş ve tesla'nın vasfında tekrar zuhur etmiş. kendisine bir sormak lazım, uzaylı mı yaptı sana bunları diye? insan zekasından fazlası olması daha kötü yapar hepsini aslında, bir dahi olması daha iyi olurdu.

.bu açıdan abilerimiz bir yandan överken bir yandan yerin dibine sokuyorlar. tabi uzaylı bilgisini taşıyacak kafa bir bunda varmış diye de kıvırabilirler.

.abimiz gizemli, gelecek benimdir demiş ama pek de rakip olduğu kimseyi yenememiş. eddisson tokatı vurmuş, einstein ile rakip olamamış. kuantum fiziğinde adı geçmiyormuş. gelen geçen hakkını yemiş abimizin ama nerdeyse her konuda süper fikri varmış. nasıl olmuş bu kadar insan anlamıyor.

.uzaylı bağlantısı ve uzaylı sinyaline yoruyor insanlar. o enterasan olmuş tabi. bir deneyinde sinyal aldığını iddia etmiş. uzaylı fikrine de gayet aşinaymış. bin yıl önce uzaylı gelmiş diye bir şey demiş. bildiğin antik uzaylı kuramını da kendisi bulmuş aslında ama bunu hiç söylemediler. vakti zamanında bu seride görünen abi tüm takdiri topluyor ama abimiz eskiden uzaylılar ziyaret etmiş, insanlığı etkilemiş falan da demiş.

.takıntılı bir şahsiyetmiş. üç sayısına takmış, üç altı ve dokuzun sırrını çözen evreni çözer demiş. mikrop takıntısı da varmış. bir gün milyon voltlar üzerinden geçmiş sonra gözü açılmış falan filan bir sürü hurafe. adam bildiğin peygamber işte.

--- spoiler ---