27 Ekim 2014

the legend of korra s04e04:

The Calling

--- spoiler ---

.korra'nın dertlerinden kurtulmasını biraz daha iyi yaparlar diye düşünüyordum. yine güzeldi de işte öyle akılda kalıcı, etkileyici şekilde olmadı. devamlı eski düşmanları gördüğünü biliyorduk zaten. bataklığa daldığında yine gördü, toph gelip durumu anlattı. derken kökleri her yere dağılmış kocaman bir ağacın dibine geldiler. sevdiklerin ile bağını kaybetmişsin, kendinle bağını kaybetmişsin dedi. korra ağacın köküne dokundu ve tenzin'in veletlerini gördü.

.hehe hikayeyi tersten anlatmak gibi oldu. aslında bölüm tenzin'in veletlerinin korra'yı araması ile başladı. yolculuk için yemek koyan annesine vahşi doğada avlanmaya çıkıyoruz diyen vejeteryan kafalı meelo, devamlı diğerleri tarafından dışlandığını söyleyen ikki ve sevgili meditasyon ustamız jinora yolculuğa çıkmışlardı.

.fotoğraf çekildiği yere kadar buldular ama ondan sonrasını bulamadılar. hafif bir tartışma hali, meelo'nun yemeklerini atmış olması ve jinora'nın devamlı meditasyon yapması falan derken ikki'nin civardaki askerler yakalanması ile devam etti. haritadan askerlerin olmayacağı tek bölgeye geldiler ve korra'yı bulmuş oldular.

.tabi bunca zaman korra şehirde kimselere tanınmadan geziyordu. yani askerlerin görmeyeceği şehir içinde de takılması mümkündü. bataklık üstüne burada bir şey hissetmiyorum diyerek gitme konusunda meelo'ya katılan jinora da vardı. son hamleyi bataklık yapmış oldu ama işte hem bulunması çabuk oldu, hem avatar moduna geçiş kolay oldu.

.hızlandırılmış bir şekilde bu olayları aştıklarına göre kuvira denen hatunla çok uğraşacaklar herhalde diyorum. bu sezonun süper kötüsü de pek yok. önceki kötüleri sayarken fena tiplermiş dedim. bakalım nereye gidiyor serimiz.

--- spoiler ---