4 Eylül 2014

Under the Dome s02e10:

The Fall

--- spoiler ---

.bu sezon iyi gidiyor hakkaten, şimdi yumurta uçurumdan düşüp de diğer tarafa çıksa zaten çok saçma olurdu. öyle bir şey yapmadıklarını umuyorum. toplam her şeye enerji veren oysa nasıl enerji verdiği yapıdan geçip gidebilir ki? başka yerde tekrar çıkmış olabilir ya da arada kalmış olabilir ama diğer tarafa geçmemiş olmalı ki kubbe zaten hala ayakta.

.çıkış meselesinde barbie dahil yumurtayı vermeyi düşündüklerine biraz şaşırdıydım ama hep bundan dolayı imiş. zaten verilemeyecek bir şey için düşünmüş oldular. melanie toptan korumacıydı ki onu hayatta tutan da yumurta herhalde, barbie'nin kardeşi olduğunu öğrenerek ikna oldu. tabi biraz gereksiz bir durum sayılır yani toplamda ne alakası var kubbe ile şuyla buyla? babasının daha derinden bir bağı varsa işlerle bilmiyorum tabi.

.jim malı yine yaptı yapacağını, karısı o kadar uyardığı halde yine bir şey değişmedi. zaten doğru düzgün de uyarmadı. eskiden de böyle deli saçma takılıyormuş herhalde. junior'ı korumaya geldim falan diyor da nesi korumak? ha bu arada jim neden birlikte atlamadı yumurta ile? ya da önden niye gitmedi onu da çok anlamadım. pazarlık böyle mi yapılırmış? yoksa önceki pazarlığına dayanarak mı böyle yaptı? orası tam olmadı tabi.

.yumurtayı saklama meselesi de tam olmadı. kapağını bari kapasaydınız lan, beyaz olunca mı açıldı onu da bilemiyorum. jim'in sesi duyması da teamüllere aykırı idi. hani yumurta kasten atın beni der gibi davrandı. jim'i çarpması yanında norrie'nin elindeyken de kendini savunabilirdi. o kadar uzaylı olacak ama aciz olacak, hiç olmadı yani. neyse yumurtanın devreden çıkması biraz daha zorlayacak işleri. tamamen hayatta kalma mücadelesine mi dönecek? hava neden soğuyordu?

.geri getirirler herhalde yumurtayı, özellikle dış dünya meselesi iyidi. en azından bir bağlantı falan olur gibi geliyor. içeri giren hacker elemanın da bir olayı var ya onu da tam anlayamadım.

.angie'i de gördük, junior dayısının ağzını burnunu kırarken durdurdu. ilanı aşk etti yine bizim oğlan. uyuz oluyordum buna ya iyi alıştırdılar yine de. her gidi günler, karıyı sığınağa kapattıydı falan, gönderme bile yaptılar.

.phill salağının ölümüne hiç üzülmedim. insan dibine bakmadan atlar mı lan? üstelik sadece kulak misafiri olarak edindiği bir bilgi, hop atlamış kazığa da oturuvermiş. hayırlısı olsun.

--- spoiler ---