4 Eylül 2014

falling skies s04e12:

Shoot the Moon

--- spoiler ---

.sezonuna göre abiler büyük oynayarak bitirdi ama son dakika işleri gibi saçmalıklar yaptılar. son dakikada volm gelir, son dakikada sarah gelir gibi gibi. üstüne sezonu yeni bir uzaylı ırkıyla da bitirdiler ya hani olayları geliştiriyorlar iyi güzel ama biraz fazla dağıtıyorlar.

.görüntüler güzeldi, yeni model sıçrayan yapma yaratıklarımız da uzaylı korku filmlerinden fırlamış gibiydi. sis olayı da hoştu falan ama ne bileyim işte hepsi havada kalıyor. bir sürü insan yine öldü, bir türlü bitemediler. savaşma azmi meselesinde bağırmalarına ayar oldum mesela. sese geliyorsa bağırmak nedir arkadaş? diyelim sise girdin ayakları bağladı da kollarla niye savaşmıyorsun? uyuşturuyor mu ne yapıyor? eğer öyleyse nasıl bağırıyorsun?

.neyse ay meselesinde de lexi öldü değişik renkli gözlü oldu diyebiliriz. yine espheni'lere yaltaklanıyordu ya inanmadık. pek de uzatmadılar o meseleyi allahtan ama kendini feda etmesi gerekti. şimdi bombaya sabotaj yapmamış. yaşam desteğini kesmiş falan hadi bunu yedik ama geri dönüşe nasıl yaşam destek yetiyor? buraları falan hiç düşünmemişler. madem o kadar yaşam desteği kalacak idi bombayı niye öyle bıraktın? çözüm saçmaydı, unutması akıl alacak gibi değil. saçmalayalım demişler biraz işte.

.neyse lexi kendini feda etti, amir denilen tip bir şırınga ile ölmüş bulundu. espheniler de tom'a dalacak iken volmlar kurtardı. tamam derken patlamanın şiddeti ile uzaya savruldu. ulan bunu da mı düşünemediniz dedim. biraz bekleseydiniz madem. bunu da sırf yeni tip uzaylılar için yapmış bulundular işte.

.hele uzay çok büyük bulamıyoruz nedir? o kadar zamanda nereye savrulmuş olabilir? hiç mi alet edavat yok volm gemilerinde? geldik kurtardık ama karışmıyoruz nedir? zaten gelip gemileri uçuruyorsun işte savaş ilanıdır. az biraz daha yardım etsen ne olacak volm babası. babacığım'ın uzaylı dilinde türkçe baba lafına benzemesi de komikti ya neyse öyle işte.

.insanlık savaşmaya devam ediyor. tom uzaylı aşığı oldu. lexi öldü. esas kadroda eksik yok. böyle devam edecek hayatta kalma mücadelesi. espheniler yeni enerji kaynağı bulamayacak mı yani? ay yüzünden gelmişler dünyaya helyum3 olayına da gönderme yaptılar ya uzatmayalım şimdi.

.ha bu arada lexi'nin güçleri konusunda da saçmaladılar. yerçekimi yok falan dedi de asıl atom bağlarına dadanıyordu. o da olmadı.

--- spoiler ---