5 Eylül 2014

extant s01e11:

A New World

--- spoiler ---

.fena saçmaladılar yahu, finale doğru kendilerini dağıtacaklar gibi. başlarda iyidi de sonra iyi olmadı ve beter olacak gibi. hadi sparks tekrar bunların tarafa geçmemiş, en saçma şeylerden biri o olacaktı, orada şaşırtmaca yapmışlar kafalarına göre de ulan yasumoto niye tek başına geliyor mesela? hadi geldi diyelim niye cevher için silahı indiriyor. hepsi olaya dünden razı gibi yakalanıyor ve saçlara ak iniyor.

.zaten kaçış meselesi falan tamamen saçma, üstüne salak molly ne yaptığını hatırlamıyor hala yok efendim korkmuş çocukmuş şuymuş buymuş diyor. bir türlü yakalayamıyorlar. kaç sefer askerleri kontrol ettiği belli hala silahlarla tehdit ederek yakalamaya çalışıyorlar falan filan.

.zaten yasumoto'nun hikayesi de kötüymüş. basit bir madenciymiş. kraterde maden ararken cevher ile karşılaşmış bununla hayatta kalmış ve bununla yaşayıp duruyormuş, 140 yaşından fazla falan herhalde kendisi. uzay görevleri sırasında da bu maddeyi yapanlar ile tanışmışmışlar. hay allah dedim, olayı sadece bu uzun yaşama kitlemeleri çok kötü oldu. hele ki yasumoto'nun sadece kazara bulmuş olması da çok kötüydü.

.bunlar yetmezmiş gibi eğer gerçekse uzay üssünde sparks'ın kızını kurtarılmış olarak gösterdiler. bu nasıl mümkün oluyor? kaçıış modülü falan dediler iyi güzel de patlayan uzay tesisinden kaçan modülü tespit edememişler mi yani? zenci abimiz heroes'dan tanıdık bir sima idi. uzayda da işler olması iyi olur ama ona da bodozlama girdiler.

.ethan meselesi de insanı uyuz ediyor. robot düşmanı elemanımız ethan'ın içine bir şey koydu. ne planlıyorlarsa artık hala güvenilir tipi oynuyor kimse de bir şey çakmıyor. planlarını bu kadar beklettiklerine değmeyecek. hele gelecekte hala robot düşmanlığı falan biraz bayat bir fikir sanki.

.anne karakteri desen en son kullanıp atıldı mı ne oldu? yaratığımız büyüyor gibi arkadan göstersiler ama cidden sezon sonuna doğru ciddi saçmalıyorlar ve daha kötüsüne hazırlıklı olmalıyız sanki. ayıp ettiler yahu, olacak iş mi şimdi bu kadar dökül saçıl.

--- spoiler ---