9 Eylül 2014

sword art online s02e09:

Desu Gan

--- spoiler ---

.hafif kıpırdattılar animeyi fena olmadı. kirito'nun kurşunlara kalkan olduğu kısımda güzel hissettirdiler. müziği de iyi basıyorlar ama işte bunu kırk yılda bir yapıyorlar. süründüre süründüye yapıyorlar. bir de konuşmalarda saçma sapan görüntü çekimleri yapmayı adet edindiler, ona da ayar olmaya başladım.

.sinon'un bayıltılmasıyla da şaşırttılar. o da fena olmadı ama kendisi panik atak ile olaydan kurtulacak diyorum. silah sesini duyduk ama ölmeyecek, ölemez. esas karakteri şimdiden öldürürlerse şaşırtırlar fena şekilde. bu yakınlaşma muhabbeti de olmuyor. hem kirito asuna'ya ayıp ediyor hem bu sinon'un peşindeki romantik çocuğa ayıp. aşk üçgensiz bir hikaye diliyoruz japon tanrılarından.

.hikaye olarak ölüm silahının peşinden koşturma muhabbeti de biraz salakçaydı. adam oyun içinde insan harcıyor da radarlardan mı kaçamayacak? hop diye görünür oldu ve sinon'u paketledi hemen. bu kadarını düşünememiş olmaları iyi olmadı ya işte öbür türlü de çabucak çözerlerdi meseleyi herhalde.

.geçenki bölümden kalan kısımları ilk asuna ve arkadaşlarının oyunu izlemelerinden başlattılar. sinon'un atışı nasıl kaçtı mesela? bunlar bağır çağır ses nasıl duyulmadı falan diye düşünürken ölüm silahı zaten orada olduklarını biliyormuşmuş, madem biliyor niye bunlara saldırmıyor? gösteriş falan mı yapıyor? hareketlerinden ve konuşmalarından asuna ve arkadaşı bile bildi nerden olduğunu. konuya dahil edemediler yavrum yazık asuna'yı.

--- spoiler ---