9 Eylül 2014

the strain s01e09:

The Disappeared

--- spoiler ---

.adamlar önceki bölümle level atladı resmen. ekip birlikte gezecek orası belli. meksikalı da bir şekilde ekibe dahil olabilir gibi, arkadaşının kafaya sıkıp dört nala kaçtı. hala diyorum ki bu yaratıklar ilk bölümlerdekinden katbekat hızlı dönüşüyorlar. belki sonraki süreçte hızlanıyordur bulaşma şeysi falan ama açıklama yapmadılar hiç.

.karısını çalan sevgili meselesinde vurucu işler yaptılar. adamın kafayı zevkle kürekle kopartı verdi, üstüne nora ile güzel bir sevişme sahnesi bizleri bekliyordu. böylesini de görmediydik, yoğun duygular vardı. ilkin üzgünler, sonra duygulular, sonra inanılmaz ateşliler ve öyle gidiyor. adamlar duygu çorbası yapmış. nora hatunu da sağlammış. tabi olayların ortasında biraz mola gibi oldu diyelim fazla üstlerine gitmeyelim.

.dedemiz (ismi zor yahu setrakian) dizinin sonunu göremez yahu, cidden çok yaşlı bir abimiz, parmaklar niye öyle diyordum çorbayı karıştırırken de efendi parmakları kütleti vermiş. geçmiş hikayesinde de almanın dönüşümünü gördük. kampı kaybediyorlar, esirler kaçıyor ki dedemizi tam vuracaklar iken bu oluyor ve yine hayata tutunarak yaşıyor da yaşıyor. velede verdiği öğüt de bu açıdan pek güzeldi. yaşama dair güzel laflardan oldu.

.sevgili haşere adamımız fet gönüllerimize taht kurmaya devam ediyor. imalı lafları sağlam açıklamaları ve silahla yaptığı numaralar ile adam on numara diyoruz. tam dizinin adamı, süper kahramanı, kalıbıyla duruşuyla övgüleri hak ediyor. pek iş kalmadı ona ama yine çekiçle bir tanesini indiriverdi mesela.

.sarışın hatun yaptığını dedemize itiraf etti, geri alabilir misin dedi de tam olarak planları nedir onu göremedik. fazlasıyla spontane gelişiyor gibi olaylar. üstelik ilk bölümlerde tanıttıkları anne ve müzisyen tipleri falan unuttular tamamen. sonra göreceğizdir ama madem bu kadar önemsizlerdi niye o kadar detaylara girdiler onu anlamadım.

.sahneler güzeldi komple, efendinin yüzünü de görmüş olduk. fena yapmamışlar, özel solucanını verdiği vakit geçmişlerini de mi muhafaza ediyormuş yani? sadece açık yara ile bulaşması olayını da biraz dikkatsiz yapıyor gibiler, henüz durduk yere kimseye bulaşmadı ama dokunmakla da bulaşması gayet mümkün.

--- spoiler ---