9 Eylül 2014

h+ the digital series s01e13:

Questions

--- spoiler ---

.outlander hatununun sunumu ile başladı bölüm. olaydan 5 yıl öncesi portland diyor. sunumda da iki yıl önce diyor. toplam 7 yıl yapıyor yani, tabi ilk sadece sağlık izleme şeysi olarak tasarlamışlar ama ilerleyen yıllarda insanları birbirine bağlama olayına gireceğiz diyor. tam rakam vermek gerekirse 5 yıl sonrası yani olayın olduğu zamana göndermeli şekilde insanları kafadan birbirine bağlayacakları tarihe geliyoruz.

.en güvenli ağından bahsediyor ve bizim kenneth'i görüyoruz. sevgili mühendisimiz olayın yazılımcısı imiş herhalde. ilk ekip içindeki fotolardan da onu gördüm sandım ama ismi farklıydı. son kısımda iş teklifi ile birlikte yeri sağlamlaşmış oldu. milenyum gözlükleriyle...

.şimdiden sorayım, madem bu kadar gelişmiş nasıl bir kapatma tuşu olmaz. en azından internete bağı kapatan ya da virüsün bozmayacağı şekilde dışardan bir tuş gibi kapatma sinyali gönderilebilecek bir aygıt yahut hap bir şey olmalıydı sanki. tamam insanlar yine ölürdü de kalanlar yer altında saklanmaktansa kapatır çıkarlardı yer üstüne.

--- spoiler ---