3 Eylül 2014

falling skies s04e11:

Space Oddity

--- spoiler ---

.esneye esneye izledim, lexi'nin süper güçlerinden yararlansalar bodozlama bundan bin kat iyi olurdu. ulan alın bir aile olun diyen mi var? yollayın göreve yok etsin gelsin işte. güvenmeye ne gerek var? elli saat yok tekrar güvenemeyiz yok şu yok bu diye tantana yaptılar. resmen saçmaladılar, birlikte hareket etmek bile gerekmez. tamam ailesine katılmaya gelmiş ama madem güvenmiyorsun yolla imkansız göreve onu görelim.

.aya gitme meselesini hakkaten yaptılar üstüne bir de sanki yıllar sürecek bir görevmiş gibi yaşam destek ünitesi bozulmuş da kozaya girelim bari muhabbeti yaptılar. kaç km ile gidiyor bu projektörler? aya gidiş ne kadar sürer allah aşkına? kozaya koydu tom'u bir de aile draması izlettiler yok yere. hani diğer karakterleri de gösterelim şimdi iki kişilik görev diğerlerine ayıp olmasın der gibi olmuş. olmamış tabi.

.neyse ki görevi başarabilecek gibiler, tabi mutlu sonu ile dünya kurtulsa her şey iyi olacak da değil. adamlar savaşmaya alışmış, savaş bitince depresyona düşecek gibiler.

.koca bölümde lexi bir mermiyi durdurdu bir orada heyecanlandım yani o yüzden de hayal kırıklığı oldu. böyle bir karakter getir sonra bir atraksiyon yaptırma, bir uzay gemisi kullansın ve sonra radyasyondan espheni dna'sı ortadan kalkmış diye hayal gördürt. olacak iş değil yeminle. adamlar yapamıyor bu işi. insanı üzüyor. üstüne bir de bombaya sabotaj mı yapmış? yoksa hasar falan mı var nedir o son kare anlamadım.

--- spoiler ---