2 Eylül 2014

Defiance s02e12:

All Things Must Pass

--- spoiler ---

.sezon finaline iki bölümle girdik, yarısında kestim. bu iki bölüm olayını anlamıyorum zaten o kadar oturup dikkat verecek olsam film izlerim lan. neye kesilince de çok bir kayıp olmuyor gibi. şimdi irisa'nın dünyayı dağıttığı yerde bitirdiler bölümü diye tahmin ediyorum. yanlış olmasın ona göre uyarayım.

.dağıtma görüntülerinin bir kısmı video oyunu gibiydi, hatta daha kötüydü. uzaydaki görüntüler fena değildi. o kadar parçalanmış ama hala içinde aktive edilmeyi bekleyen kısımlar duruyormuş demek. oturduğu yerden halletti bizim kız. kiriza mıdır nedir, irisa ile uyumlu, yapay zeka imiş kendisi ve votan teknolojisinin beyni konumunda imiş. dünyayı değiştirecek. seçtiği kişiler haricinde herkes ölecek. durum budur ve bu uygulamaya girdi.

.bunu da sanctuary'nin will'i ile düzeltecekler çünkü başta gemide ikisi varmış. asla birlikte olamayız dediklerine göre birlikte olunca iptal olan bir olay söz konusu olmalı dedim. bakalım nasıl toparlayacaklar finale bilmiyorum ama zaten yıkılmış dünya daha da bir yıkıntı haline gelmiş oldu böylelikle.

.mor dumanla mı öldürüyor insanları? modellemeler falan kötü görünüyordu ya neyse en azından geniş çekimlerden falan sakınmamışlar. bir avuç toprak ve taş ile örneklemeleri de fena değildi.

.tommy öldü, bir kısmını geçmiş görüntülerine adadılar. ölmeyecek diye düşündüm ama önce yaradan bir sürü kan akıttı, baştan niye dağlamadı nolan? en azından baskı falan uygulamak? ne bileyim doğru düzgün bir şeyler yapsa sanki ölmezdi. boş yere öldü gibi oldu.

.datak ailesinde kabak yine çalışanların başına patladı. amandayı etkilemek isteyen eleman kardeşinin ölümden bunlar suçlu diye kitledi falan derken çalışanlarının işbirliği yaptığı ortaya çıkınca onları temizleyiverdiler bizim çılgın ikili. öleceklerini düşünmemiştik zaten, gereksiz oldu.

.madenci cephesinde ne oluyor hala anlamıyorum. anasına ne olduydu unuttum tekrar da bakmadım. hala onun üzerinden dramlı nameler yapıyorlar bize. allahtan çok uzatmıyorlar.

--- spoiler ---