3 Eylül 2014

Defiance s02e13:

i Almost Prayed

--- spoiler ---

.beklenti düşük olunca insan seviniyor belki de... beklediğimden iyi bir sezon finali oldu. tommy'i öldürmeleri şaşırtıcı idi üstüne hayaldeki muhabbetler iyidi. nolan'ın fısıltısı da çok kıvamındaydı. pek güzel oldu o kısımlar. öyle çok uzatmadılar dünyayı kurtardılar. zaten yıkım görüntüleri çok kötüydü ama yine de adamlar büyük ölçeğe çıktı utanmadan hehe.

.nolan'ın kızı için dünyaya kafa tutmasını da beğendim. amanda salağı iki dakika da sırtını döndü, artık rita da demiyoruz ya kendisine, üstüne gitti peşinden koşan adama vardı falan saçma oldu biraz ya nolan kapsüle girmiş kurtulmuş artık sezon arasını kapsülde değerlendirir. will (anladın işte) o sırada kaçtı kurtuldu mu? onu göremedik.

.datak ailesi mahkumları ölüm mangasından kurtardı ve madenci ile birlikte kızlarını aramaya koyuldu. anne karakteri kızını ve damadını aldı kaçtı. ne mantığı varsa artık bunların olaylarının orada kaldı mesele. sonra buradan devam ederler herhalde.

.kazuri dedikleri olayı önceki bölümde açıkladılar mı bilmiyorum ama yapay zeka meselesi olması iyi idi. anahtarın iki kişide paylaşılmış durumda olması ve böylece kontrolü kaybetmiş olması da iyidi. tek kişide olunca kontrolü ele geçiriyor ve dünyayı yok ediyor sevgili programımız, aslında niyeti güzel de bir hayli insanı telef edecek o biraz zor tabi. bu meselesi de halletmiş oldular. artık bir dahaki yaz sezonuna kim öle kim kala.

--- spoiler ---