28 Eylül 2014

Ancient Aliens s06e10:

Aliens and Insects

--- spoiler ---

.iyice kafayı yedi abilerimiz. böcek tipi uzaylılar meselesinde bir sürü hayal ürünü bilim kurgu var aslında. hani aklına gelen başına gelir hesabı bir gün uzaylı böcükler basıp hepimizi yiyecekler belki ama yine de ulan diyorum, eğer tarihin bir noktasında böcüğe benzer tipler geldiyse niye minik kopyalarını bırakıp gittiler, kendini aşağılamak için bundan daha iyi bir yol olamazdı. yok başarılılar, yok şu özellikleri var yok bu özellikleri var ama nihayetinde mahlukatı böcek işte.

.bok böceği ile başladılar. ilk bir iki kere bok böceği dedi. sonra "skrap" dedi. utandı galiba sevgili sunucumuz, elli kere dediği için bir yerden sonra boktan muhabbet olacak diye düşündü herhalde. mısırlılar bok böceğine kafayı takmış. onların da kafası pek güzel aslında ya bir nevi pilot olarak resmetmişler. sonra tanrı demişler, metamorfoz için bir şeyler demişler. sallamışlar da sallamışlar. tek enteresan bilgi bu bok böceğinin samanyolu ışıklarını takip etmesiydi. daha önce duymuş muydum böyle bir şey? çağrışım yaptı ama diğer hikayeleri sadece buna dayandıramayız tabi.

.karınca insan meselesinde de çok durdular. kuranda da konuşan karıncalardan bahsediyor dediler de nerde diye merak ettim sonra bakarım belki. tasvirli anlatımlar ya da masalları gerçek algılıyor bu abiler, durumları çok fena ancak sanctuary dizisinin de konusunda olan yeraltı dünyası meselesi enterasan idi.

.en eski kabilelerden dediği yani kaynak kabileler olan bir olaya gelmiş oluyoruz bu şekilde. dünya içinde karınca insan tipinde yaratıklar varmış. bunu yunan mitolojisine de dayandırıyorlar. yetmiyor 51. bölgeden bilgilerle geliyorlar. elli dereden su getirip inandırmaya çalışıyorlar, tabi işleri bu da çok kasıyorlar işte.

.gelecekten gelen insan fikri de yine bilim kurguya konu bir mesele. 51. bölgede uzaylı değil de gelecekten tip geldiği meselesini duymuş muydum? o da tanıdık geldi ama eleman insan formunda değil de böcük formundaymış. gelecekte dünyanın başına bir şey gelecekmiş ve insanlar kurtulmak için yeraltına ineceklermiş. bu da tiplerini bozacakmış. daha neler neler?

.peygamber devesine tapan ve bizi bu böcüğün yarattığını söyleyen kabile de vardı. bunu da uzaylı kaçırmalarındaki bir kızcağıza götürdüler. bin tane kaçırma hikayesinden işlerine geleni seçiyorlar tabi. asıl inceleyen tipler peygamber devesi tadında imiş. griler sadece işçilermiş falan filan. böcük korkusu hep bunlar diyorum ben ama tabi doğrusunu bok böceği bilir.

.dna meselesi, kırma türler ya da insan üzerinde deney yapan böcekler meselesi de çok uçuk geliyor bana. insanı neden araştırsın madem bu kadar başarılılar ise? hadi diyelim insanda özel bir şey var ulan niye böcek diye bir şey var o zaman. dedim yine aynı şeyi diyerek bitireyim, kendine saygısı olan uzaylı hiç kendi suretinde minik canlı yaratır mı yahu? bu neyin kafası uzaylı kardeş. hani böceklerin bunlar ile ilgisi yoksa tam bir dumur olmuşlardır. dünyaları aş da gel sonra bir bak kendi gibi aynı tipte canlılar var ama minik, akılsız ve insanlar tarafından eziliyor. kaçırdıklarına şaşırmamalı. tecavüz bile eder bunlar.

--- spoiler ---