29 Eylül 2014

the strain s01e12:

Last Rites

--- spoiler ---

.önceki bölüme göre toparladılar diyebilirim. hacker kızımız tekrar geldi, güzel de bir plan ile geldi. insanları uyardılar ama sonuç alındı mı? onu göremedik, üstelik insanlar fark etse bile herkes nasıl vampir avcısı olacak? bulaşma metodunu öncelikle söylemesi gerekiyordu. bu acil durum yayını iyi fikir de bakalım bir fark yaratacak mı?

.aynı zamanda yayından hemen sonra alman ve vampir ordusu mekanı bastı. kale gibi  falan diyorlardı ama dakkasında içeri girdiler o pek olmadı da ne bileyim oturup orada direnme gösterseler bölümlerce o da olmazdı. idare ettik yani.

.bir de kalp meselesi vardı onu da bu hengamede açıklamış oldular. geçmiş görüntülerindeki yaşlandıma makyajı olmamış ama bizim abraham efendiyi kıstırdığını düşündüğü bir zamanda karısını kaybetmiş. bu efendi ve almanın başka işi yok da vampir avcısı dedenin yavuklusuna komplo kurmuşlar. sonra öldürmüş ve kalbini sökmüş. yani fena bir durum da kalp sökmek ve ağzının dibinde tutmak nedir yahu?

.asıl vurucu bölümlerden biri sevgili hatun doktor karakterimizin annesinin kafayı uçurduğu sahneydi. kadın iyi ağlıyor orası kesin, uçuramayacak dedimdi ama yaptı, helal hoş olsun. zaten bunak anne ölmeliydi. bu arada müzisyen vampir tipi de görmüş olduk. içeri dalan ilk tip idi. yine korunaksız bir kale olmasına laf atmak isterim buradan.

.zengin abimiz efendiyi bekliyor idi yana yana. sonunda geldi ve parmağından bir damla akıtmak ile hayatını kurtardı. ölümsüz oldu artık ya şimdi hem zengin hem vampir dünyanın anasını ağlatacak herhalde. continuum'dan tanıdığımız sevgili çam yarması zenci abimizin olaya el atmasını ve kafadan koparmasını temenni ediyoruz da pek ihtimal vermiyoruz.

.meksikalı eleman meselesi de fena değildi. zencinin teki ile iş yaptılardı, gitti onu soymaya ama paralar yetmedi üstüne bu kadar para neyin konteynırı falan derken vampir taşımacılığını görmüş olduk. artık nerden tutup getiriyorlarsa ya da neyin planıysa bunu ne ara açıklayacaklar bilmiyorum, bir bölüm kaldı sezon bitmesine. hikayenin büyük kısmı ikinciye kalacak anlaşılan. bir de vampir avcısı vampir abimiz de efendinin kardeşi falan mı nedir? benzetiyorum benzetiyorum, bir efendiye benzetiyorum. bakalım ne çıkacak o da?

--- spoiler ---