28 Eylül 2014

forever s01e02:

Look Before You Leap

--- spoiler ---

.hikaye tam tahmin ettiğim gibi ilerliyor ama güzel işliyorlar. haklarını yemeyelim bu şekilde ilgi çekici olaylar bulurlarsa yan konular da böyle ilerler gider. üstelik her bölüm ölecek galiba bizim henry. bu bölümdeki ölümü biraz komik oldu. espirili yaklaşımlarını da ayrıca beğendiğimi tekrar etmek isterim.

.asıl olay diğer abimiz imiş, genel konumuz da bu olacak gibi, dünyalar kadar zamanları var  da biz ölümlülerin yok ulan süründürmeseler bari. bölüm sayısını bilmiyorum ama atıyorum yirmi bölüm abimiz hakkındaki gizemi böyle götüreceklerse sıkıntı olur. adam 2bin yaşındaymış, bana adem de diyor. rasıl ecigtın vardı true blood'dan 3bin yaşında balataları sıyırdıydı. onu hatırlattılar ya tabi bu ciddi bir hadise şimdi.

.adli tıp uzmanını böyle yanlarında gezdiriyorlar mıdır ki? laboratuvardan çıktıklarını hiç sanmıyorum. tabi olaya dahil olsun abimiz pek yakışıyor. adli tıp uzmanlığı yanında dedektif olmalıymış. sherlock holmes'a gönderme de yaptılar tabi o kadar olsun adamlar direkt gözlem meselesinde sherlock yapıyor nerdeyse.

.ya konumuz intihar süsü verilmiş cinayet meselesiydi. üniversite öğrencisi kızımız ağlayarak köprüye gidiyor ve hop aşağı düşerken görüyoruz. intihar etti diyorlar ama abimiz cesedini görünce bu bir cinayet diyor ve işler başlıyor.

.aile ile yakınlaşmadan yine abraham'ın bebekliğine gidiyoruz. abe diyor ona da allahın ibrahim'i abe diye kısaltılır mı lan? neyse işte aile ile irtibat kurunca katilini bulacağız falan diyerek ortamdan ayrılınca işler hızlanıyor.

.üniv prof'una gidiyor ve açığını yakalayınca ağzına aldığı kalemden dnasını da tespit ederek içeri tıktırıyor. kızın tırnağının içindeki deriler vahşi seksten imiş. nasıl sırf tırnaklamaksa artık, kaç günlükse artık neyse bunlara kafamızı bölmüyoruz, adamın ifadelerinden sevdiğini anlıyor ve bu işte bir iş var diyerek olayları tekrar çözmeye girişiyor.

.adamın suçsuzluğunu metal alerjisinden ispatlayamadan esas katilimiz yine intihar süsü vererek prof'u öldürüyor. yine intihar değil betimlemesi izliyoruz ve derken henry'miz olayı tek başına çözüyor. diğer asistan tip bilimsel kıskançlıkla falan bir şeyler yapmış işte. adam psikopat çıkmış, hepsini harcamış.

.henry'nin de boğazına kesici alet dayadığında heyecanlandığını görüyoruz ama ölüm korkusundan mı? hayır tabi ki, kameralara yakalanacak diye korkuyor kendisi. öldüğü vakit ceset meset kalmıyormuş, araba çarptığında da bunu gördük amma velakin kolu kopsa ne olacak mesela? hem ceset nasıl suya gidiyor? bunları açıklayacaklarını umuyoruz.

.neyse işte dedektifler olaya dahil oluyor, iki taraftan elemanı sıkıştırdıklarında omzundan vurmasını istiyor falan derken dedektif hatun indiriyor elemanı ve olay bitiyor. daha sonra da malum 2bin yıllık abimizle bir telefon görüşmesi yapılıyor ve bölüm bitiyor.

--- spoiler ---