7 Ağustos 2014

utopia s02e05:

episode 5

--- spoiler ---

.arby'i neden öldürdüler? öldü mü tam göstermediler ama o yaradan kurtulması pek mümkün görünmüyor. bir sizden bir bizden hesabı milner'da gitti. hani karakterleri harcamak iyi güzel de ne bileyim şimdi ne olacak peki? 

.düzenleme meselesinde romanları tercih ettiğini tahmin ettiydim de adam rus gribini de devre dışı bırakacakmış. kasten yapmamış gibi ama bir hayli insan ölecek. milner bile biraz tereddüt etti ama emri verdi. başta gösterdikleri hamburgerci eleman da son vuruşu yapacak tip imiş. yakışır abimize, yok etsin dünyayı.

.arby'nin kalbini de kırdıydı. varsa bir kalbi kırıldıydı, jessica ile birlikte kaçarlar falan diye düşündüydüm. phillip kendi kendine yapmadı anladığım kadarıyla, bunu da diğer ajanlar gibi beyin yıkamaya maruz bırakmışlar kaçın maçın dedi ama arby'i harcadı. sonra bir şey olmamış gibi takılması da pek inandırıcı gelmedi. beyin yıkamanın öylesi de oluyor muymuş?

.üstelik tüm düzenlemeyi jessica için yaptığını düşünürsek o silah çekme sahnesi biraz daha absürt kaçıyor. bilemedim yani şaşırtalım demişler iyi de yapmışlar ama arby öldüyse dizi iyiye gitmez. kurşunu falan çıkardıydı ama ölmemiştir inşallah diyoruz.

.bizim korsan kılıklı yönetici tipine büründü iyice, işleri çekti çevirdi aslında. herkes de kolayca birbirini buldu. böyle bir ölüm meselesi olacağı ortamdan belliydi. grant salağının bunu yapması da iyi olmadı tabi. en gereksiz karakter, hala ne diye dizide ben anlamıyorum.

--- spoiler ---