5 Ağustos 2014

Under the Dome s02e06:

In the Dark

--- spoiler ---

.karakterleri çok zorluyorlar bence. sam'in kendini atması falan çok zorlamaydı. ilk barbie'ye yardım etmesi de öyle. hatta ilk kayanın altından kurtardı sonra düşmekten kurtardı. barbie desen uçurumun kenarında dikkatsizce konuşmazdı. onu bile zorluyorlar karakter açısından. topu topu da olan bir şey yok. yakınlaşıyorlar konuşuyorlar ama sonra sam kendini boşluğa bırakıyor.

.verdiği mesaj kubbeden kurtulmak için dört eli öldürmen gerekecek, işler boka sarınca bunu sen yapacaksın falan gibi bir şey. tünel meslesinden buraya gelmiş bulunduk. lyle nereye kayboldu? kendini o boşluğa bırakan kubbeden çıkıyor mu yoksa?

.jim ve julia meselesi de zorlama oldu. halk jim'i beğenmiyor sonra kum fırtınasını dindiriyor yine kalpleri kazanıyor. astımlı çocuğa aletini getirirken bir kasılıyor falan. ne bileyim bu bölüm özel oynamışlar sanki. olmadı yani hiç...

.dört el meselesinde fark etmedikleri biri ölünce yerine yenisi geliyor tadında bir şey olduğu gibi bir şey aslında. angie ölünce melanie geldi, birbirini takip etti mi olaylar bilmiyorum ama eski ellerden de olsa işe yaradı ve yumurtayı buldular. o yüzden hikaye hala güzel bir yerlere gidebilir de bu uzaylılar bize ne anlatmak istiyor? kule gibi bir şekil çizdi pembe yıldızlar altında ama anladımsa arabolayım.

.karakterler demişken fen öğretmeni sevgili kızımız da iyilerden mi olacak? bir oraya bir buraya gidiyor karakterler, yok efendim güvendim güvenmedim, yok efendim insanları yönlendirdik, yönlendirmedik. şu bu şeklinde gidecek meseleler.

--- spoiler ---