5 Ağustos 2014

the strain s01e04:

It's Not for Everyone

--- spoiler ---

.olaylar beklediğimden hızlı gelişti, dördüncü bölümde ava başladık. eph'in olaya bu kadar çabuk adapte olması. virüs salgını var, ölüleri hareket ettiriyor, onlar bizi avlıyor, çinde kuşları itlaf ettiler gibi laflarla gelmesi enteresan oldu. kadının tepkisi daha normaldi sanki ama olay da çok garip.

.şimdi vampirin içini açtıkları sahne enteresandı hakkaten, bilimsel bakış attılar. yok şöyle olmuş yok böyle olmuş. yeni organ geliştirmiş derken diline asılıyor ve insanın midesi kalkıyor. hayli soğuk kanlı karşıladılar bu durumları, akıllarını oynatmaları gerekirdi sanki biraz. bir miktar yani, adamlar çok prof demek hehe.

.bunları satan tip de kendini temize çıkarmak istedi ama ocak dışı bırakıldı eph tarafından. hak ettiydi yumruğu da ama tamamen dışında kalmaz işlerin. geri gelir bir şekilde. alman abiyi pek göremedik bu bölüm, onun hesabı bu kadar kolay bitmez zaten.

.dindar kadın ve sevgili kocası hikayesi de enteresandı. alman kurt köpeğini yedi allahsız, bırak bana arkadaşlık etsin derken ve hatta köpeğin dışarı çıkayım yalvarışlarından belliydi başına bir şey geleceği. şimdi kocası köpeğini yedi kötü insan olmadı ama komşusu köpeğini dövdü diye kocasına havale etti. o da garip bir kafa, hep bunlar cizız kafası sanki.

.meksikalı elemanları hala ne diye gösteriyorlar anlamış değilim, bizim dede ile ilk tanışma gerçekleşti ama kim bilir hikayeler ne zaman kesişecek. sanki yönetmen ispanyol falan da ondan oluyormuş gibi bir izlenim edindim. (baktım da üç bölüm sadece meksikalı bir isimle yönetmen varmış.)

.zengin ve hasta abimizi yüzüstü bırakmış gibiler. karaciğer operasyonuna girdi. senatöre askeri deney falan diye bir şey uydurdu. interneti de kontrol ediyorlar. bu kadar hem maddi hem manevi güçlü tiplerle bir tek eph ve dede mi karşı koyacak yani? olmaz o iş.

--- spoiler ---