13 Ağustos 2014

the strain s01e05:

Runaways

--- spoiler ---

.iyi güzel ama çok dağınık ilerliyor. dedemizin tek tek ziyareti ile nasıl olacak bu iş? avlarına yayılıyor mu? kanını emdikleri ölüyor görünüyor ama değişim geçiriyor diyorlar. şimdi bir kısmı bilinçli diğer kısmı da zombi gibi. bu ayrımdan henüz bahsetmediler ama işte aynada titreşim yapıyormuş falan ondan bahsettiler.

.bir de geçmişe döndük bir miktar. kardeşini hüpletirken görmüş de sesini çıkarmamış. nasıl bir durumda artık. 1940'larda yine baştaki elemanın yönettiği bir toplama kampı gibi bir şey. efendi geceleri kamptakileri ziyaret ediyor, içiyor kanlarını boyunlarını kırıyor ve devam ediyor. dedemiz de olaylara buralardan başlamış.

.eph ile birlikte köpeğini yiyen adama gittiler. karısı da durum karşısında kendini asmış intihar etmiş. hani dedim suçluluk falan duydu ama kocası yokken yaşayamazmış. arada insan yakalar besler falan sanıyordum hehe.

.neyse eph olayı kaydetti ve kanıt olarak hastalık kontrol merkezine götürdü ama abimizin zaten haberi armış. kartını iptal etmiş, olayı gizli tutmak istiyor. iyi güzel de diğer tarafta doktor hanımın annesinin olduğu yere kadar bile yayılmış. o kadar yayılana kadar kimseler video çekememiş mi? neyi kontrol altına tutmak? bu arada kendileri de meksikalı herhalde. hayli meksikalı var dizide.

.sonunda hain eleman yardım etti, hkm (cdc)'den çıktı ve kendi başına ava devam edecekler herhalde. haşerat temizliği yapan abimiz de lağımdaki terslikten zombi tiplere ulaştı kaçtı kurtuldu. tüm hikayeler bir araya gelmez ise çirkin olacak. böyle parça bölük gitmez. ordu mu toparlayacaksın dedi, hah işte o ordu toplansa hafiften güzel olabilir. yine hikaye ayrı ayrı olsun ama bir eşgüdüm olsun. güzel bir savaş planı olsun. kötüler her daim planlı, iyiler her daim de allaha emanet.

--- spoiler ---