13 Ağustos 2014

Under the Dome s02e07:

Going Home

--- spoiler ---

.adamlar şaşırttı bir kere. kubbeden dışarı bir yol çıktı meydana ama kimsenin kubbeyi tahliyeyi düşünmemesi garip kaçtı. tabi lyle kafayı yemiş, sam'in eli titriyor. barbie'e kim bilir ne olacak? hadi bu yüzden bir çıkış demesek bile kubbeye çok daha kolay mesaj ulaştırabilmelilerdi diye düşündüm.

.buna da cevap verdiler, ordu etrafını kapatmış, bomba attıkları yer varmış gerisinde de... her şeye cevap düşünmüşler de ne bileyim babasının arka bahçesindeki el izli kapak da nedir? olaylara babası da mı dahil? barbie niye önemli? bunları mı göreceğiz?

.ne olursa olsun esas karakterini dizinin sınırları dışarsına çıkarmaları enteresan oldu. içerde big jim istediği gibi takılacak artık. adam iyice sinsi manyağa döndü, dua da insanlara liderlik etti. öyle devam eder gider artık.

.ha en başta neden barbie ceset için bu kadar kastırdı? allahın junior'u inansa ne olur? inanmasa ne olur? iki zırlar geçerdi ki kabul etme eğiliminde olduğu da belliydi. bu bölümün en cılız meselesiydi ama zifiri karanlığı gördüğümüzden beri orada bir şey olduğu hissini zaten almıştık. belki de kubbe bunu istemiştir hehe.

.yumurtayı oraya getirdikleri zaman şekil yapması ve herkesin olayın farkında olması da ilginç oldu. tekrar deneyecekler mi? kameralı helikopter meselesini ilkin denemelilerdi ama aynı sonuca ulaşırlar mıydı bilmiyorum. bakalım barbie öldü heyecanı yaşattılar, sonra neler yapacaklar.

--- spoiler ---