24 Ağustos 2014

the legend of korra s03e13:

Venom of the Red Lotus

--- spoiler ---

.zaheer'in amacı korra'yı zehir ile avatar moduna sokup öyle öldürmek ve avatar döngüsünü bitirmekmiş. adam büyük oynadı ama kaybetti. kaybedince karizmayı da çizdirdi hafif ama yine de elemanın düşünceleri pek sağlamdı.

.tabi avatar moduna geçişte zaptedebilecekleri bir yere koymaları gerekirdi diyeceğim ama nereye koyabilirlerdi? korra çıldırdıktan sonra ortalığı kavurdu ama günü kurtaran jinora oldu. geçen sezonda da ruhlar aleminde yine jinora kurtardıydı. bu kız üstünde çok duruyorlar.

.avatar zaheer kapışması aang kapışmasını hatırlattı ama bir türlü haklayamadı elemanı, ne bileyim takım vurgusu mu yapmaya çalışıyorlar? avatar zehirliydi ondan mı böyleydi? hem zehirle hem benimle savaşamazsın lafını özellikle söylettiler sanki, bir türlü daha dün hava bile bükemeyen abimizi yakalayamadı. zaheer derken de zehir olayına gönderme yapmamışlardır herhalde.

.son itibariyle avatar tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. üzdü bizleri derinden ama iyileşecektir elbette. zehir meselesi ve avatar moduna geçiş meselesi hala aklıma takılıyor. bu sezonda kesin avatar geçişi yapıldıydı. sanki geçemiyormuş da zehirle geçmiş gibi gösterdiler? hafızam beni yanıltıyor da olabilir. düşününce iyice kafam karıştı. ilk sarmaşık olayları civarında ya da avatar modu ortaya çıktıydı sanki ama belki sadece hayatı tehlikede iken kontrolsüz bir çıkıştır ve zehirle de oraya bağlamışlardır. sanırım böyle bir şeydi bak. sesli düşünmek gibi oldu ya, meseleyi çözdük rahatladık.

.oğlanların azılı suçlular ile kapışmasını da kaçıncı kez tekrar ettiler ama bu sefer kazandılar. bolin lav büktü, kardeşi elektrik verdi (daha önce yapmış mıydı bunu? elektrik olayını zukko öğrenene kadar canı çıktıydı?) falan diyince lav bükücü kendini yok etmiş oldu.

.zaheer jinoranın öncülük ederek birlikte yarattıkları girdabın içine yakalandı. tam korra'nın işini bitiriyordu ki işte yine sevgili yeni hava bükücü ustamız günü kurtarmış oldu. yatıp kalkıp jinoraya dua ediyoruz, o olmasa iki kere gün kurtarılamadıydı şu vakte kadar.

--- spoiler ---