25 Ağustos 2014

outlander s01e02:

Castle Leoch

--- spoiler ---

.hala ben bu diziyi niye izliyorum havasını atamadım üzerimden. bilim kurgu diye geldim ne çıktı yahu? resmen konu yok, hiç bir şey olmuyor. hemşire bir kadıncağız birden geçmişe gidiyor ve ortamda takılıyor. insanları iyileştiriyor, iskoç insanlar bunlar, sonunda da sen ingiliz ajanı olabilirsin diyip alıkoyuyorlar. olay budur.

.yan konularımızda iskoç abilerin geleneklerini falan görüyoruz. yöneticimizin hükümleri kısmında neden kulaktan kulağa gibi yaptılar anlamadık. inek espirisi neydi merak ettik mesela ama orayı öyle bırakmışlar.

.sonra jamie bir kız için dayak yemeyi kabul etti. bizim hatun da etkilendi tabi bundan, bakışmalar da bakışmalar. dizinin yarısı imalı bakışmalara gidiyor herhalde. sonra neden romantik sevmiyorum diye kendime cevaplıyorum işte.

.bu adama yazılacak işte bunun dizisini mi çekmişler nedir yani? nerde bilim kurgu? hemşiremize bir cadı yanaştı acaba onla ilgili bir olay mı olacak? eski bilgiler taşlar falan derken bir şeyler mi yapacaklar? ne yapacaklarsa süründürecekleri belli oldu. bıraksam mı? devam mı etsem kararsızım hala...

.sevgili koca karakterinin geçmişte yüzbaşı mıdır nedir? onu oynaması falan çok çakma bir hadise. onu falan neye bağlayacaklar diye de bekliyorum ya saçmalayacaklar kesin.

--- spoiler ---