9 Ağustos 2014

i, predator e03:

Cheetah

--- spoiler ---

.çita antiloba karşı. bu seride devamlı kalori hesabı insanı geriyor. hele bu bölüm öldü ölecek, bitti bitecek, tükendi tükenecek derken hiç de bir şey olmadı. yok yere gerdiler yani. o kadar uğraştı hayvan akbabalara kaptırdı. allahsız akbabalar, kuytu bir yere neden çekemedi anlamadım.

.enteresan bilgilerden göz çizgisini söyleyebilirim. önce sırtlan ile karşılaşmada vurguladılar. gözyaşı çizgisi dedikleri şey sadece çitalarda varmı. bu da ilkin korkutucu bir görüntü veriyormuş. ne kadar doğru ise artık. ardından güneş altında av sırasında geldiler konuya, güneşte futbolcuların sürdüğü tarzda diyor anlatan eleman, çitalarda da bu iz sayesinde parlamalar azalıyormuş ve takibi imkanlı hale getiriyormuş.

.tabi bölülm boyunca sıcaklıktan beyninin pişmesinden dem vurup son mükemmel avını güneş altında yapmasına da bir şey dememiş olmaları enteresan idi. antilop sıcaklık için beynine giden damarları radyatör tarzında bir soğutma sistemine bağlamış. bu da ilginç geldi izlerken.

.hız ve çeviklik, atlayıp sıçrama, kaçış ve boynuz darbeleri, derken böyle bir avlı koşturmacaları yorucu bir bölüm oldu. öldü ölecek dedik ama hala yaşadılar. rekabette diğer kedilerin altında kalıyor imiş. hız için tasarlanmış olmak güçlü rakiplerine yarıyor gibi. %90 oranında azaldı  diyor ama aslanlar da azaldıydı. üstün körü geçiyorlar hep bunları.

.büyük kedilerden dediler ama çita büyük kedilerden değidli. üstelik kükreme bunun göstergesi iken çitacığımız kuş gibi öterek yavrularını aramakta, bunun da nedeni diğer kuş seselerine karıştırmaları ve yırtıcıların fark edememelerini sağlamak imiş. artık onların yalancısıyım.

--- spoiler ---