9 Ağustos 2014

extant s01e05:

What on Earth Is Wrong?

--- spoiler ---

.güzel bölüm oldu, en azından kaçış hikayesi yapmamalarına sevindim. şimdi içerden olayı çözmeye çalışacaklar. zekalarını falan konuşturacaklar. işteki bir eleman hemen zekasını konuşturdu. deney solucanlarına ne olduğunu araştırırken yeni bir filitre yazmış ona göre bir şeyler bulaşıyor falan.

.bölüm sonunda da eski sevgiliyi gördüğü vakitte ne olduğuna baktılar. yeni filitre ile içine bir şeylerin kaçtığını net gördük. kocası işin sonunda kötülerden çıkacak gibi geliyor. hep böyle tek güvendikleri tipi o şekle çevirirler.

.kimseciklerin inanmadığı bir hikaye de biraz bayat ama bu kadar olayı zaten örtpas edemezler. üstüne köpek ısırmasından kalan havludan kan akıllarına geldi ve tanımlanamayan dna olarak buldular. kocası ilk inanmıyordu bunu görünce inandı mı yani? bebek benden değile getirdi adam. uzaylı ile mi aldattına bağlayacaklar herhalde.

.önceki görevden abimiz vardı. onu unuttular bu kadar hengamenin içinde. belki o başka bir çözüm söyleyebilirdi. hiç meseleye dahil etmediler. tabi nasıl bir teknoloji ise hiç bir iz bırakmadan insanın çocuğunu alıyorlar. o da enteresan tabi.

.ethan meselesi de bir garip oldu. robot yapan kızcağız anne rolünde takılıyor ama abimiz ağzının payını vedi. ilk şok verdi ne olduysa hatırlasın diye sonra kendini kaybetti velet normal şekilde uyanmasını beklediler ama yine de bir şey hatırlamadı. şimdi nasıl bir karışık sistemse müdahale kabul etmiyor, koma gibi takılıyor ve kendini düzeltip uyanıyor. yok öyle bir şey efendim, ne ara yapay zeka gerçek oldu bu kadar? aşamaları bile yok dizide. abartıyorlar biraz.

.bu arada robotçu kızımızın bacaklar takmaymış, giriş kısmındaki duş sahnesindeki bu hatunmuş. havada tutuyor bunu ve bacakları sonradan takıyor. bildiğin gerçek gibi hehe. 

--- spoiler ---