9 Ağustos 2014

NextWorld e13:

Future Home

--- spoiler ---

.evler o kadar zeki olacakmış ki dışarı çıkmamıza gerek kalmayacakmış hehe. şimdi bile zor çıkıyorum böyle bir şey olursa süper olur tabi. elemanlar evden çalışmaktan falan bahsediyorlar. sanal varlık, video ve sesi aktarım üzerine yapılmış bir ofis imiş. skype'ın gelişmişi herhalde de çok da mantıklı değil tabi. ardından hologramlı bir şey dediler de ilerde olacağına inanıyormuş sadece.

.ev tasarımları enteresandı, bir silindir içine oda tasarlamış abinin teki. dönüyor içinde oda falan oluyor. araları ortadan kaldırmış yerden tasarruf etmiş. 3m2'ye her şeye sığdırdığını söylüyor abinin teki de. o da iyidi. ispanyol bir abimiz de klimalara gerek olmayan ev yapmış. 60cm beton duvarlar dedi. tam yalıtım diye buna denir, hava sistemi falan filan derken iyi olmuş.

.akıllı evler, elektrik üreten camlar kaplamalar falan bunlar zaten olması gerekir. çok lazım yani kendi elektriğini üreten ev falan süper olurdu. robotları ve yapay zeka meselesi de gelecek dünyası için çok lazım ama ne kadar olur kim bilir. hele bir tane programcı elemanın kadın arayüzü ile akıllı ev programı falan hayli çakma idi.

.duvarlara görüntü yansıtma, aynada bilgisayar falan hepsi daha çok çiğ duruyor. extant dizisindeki görüntüler kesinlikle daha iyi hehe, adamlar sadece belgesel ama en azından gelecek dünyası tasarımı olarak daha tatlı olmuş.suyun

.suyun dibindeki evler meselesi biraz gereksizdi de dönen ev, dönen gökdelen falan iyidi. manzarayı falan değiştirmek, güneşe göre ayarlamak. gölgeye ayarlamak mümkün olacak diyor abimiz. tesisatı falan nasıl halletmiş? ortasında sabit bir yer varmış, prefabrik olarak halledecekmiş. üstüne katlar arası boşlukta rüzgar tribünleri ile elektriğini üretecekmiş. 30 milyon dolara satacakmış bir daireyi hehe. parası olana tabi.

.robotlardan en çok justin miydi neydi onu beğendim. elleri kolları bir güzel oynuyor. dans ediyor falan. parmakları cam tutuyor, kapak açıyor. adamlar yapmış yani. mutfak işleri yapan robot biraz kabızdı, kırdı döktü. öğreniyor falan dedi ama bana bir şey yapıyor gibi gelmedi hiç. yerleri silen tipler zaten emektar tipler. kısmen olan şeyler şimdilik. bakalım artık gelecek de bir gün gelecek.

--- spoiler ---