29 Ağustos 2014

extant s01e10:

A Pack of Cards

--- spoiler ---

.önceki bölümde söylediğim bir kaç şeyi düzelttiler ya da temellendirdiler. molly'nin meselesinde kazada bebeğini de kaybetmiş olmasını eklediler. neden bu kadar korumak istiyor falan derken anlaşılabilir oldu ama bölüm sonu olarak harmon'un ölmesi tekrar uzaylı ile savaşma moduna sokacak gibi.

.tabi bir şey yaparken diğer tarafı bozuyorlar, molly'e ulaşmaya çalışmasının nedeni görev yaptığı uyduya erişmek için imiş. ulan sparks her şeyin başı değil miydi? onun bilmediği bir şifreyi mi biliyormuş ki bu kadar tantana oldu. hele annesi muhabbeti yapsalar neyse de bu biraz saçma sanki.

.aynı zamanda molly'nin yanındaki uzaylı uzmanı abi çabuk devredışı kaldı. destek ekibi falan gösterdiler o kadar, hani nerdeler dedim. çok küçük ölçekte olaylar olmaya başladı ki bu da hayra alamet değil.

.ethan meselesinde de robot düşmanımız devreye girdi gibi, onda da niye bu kadar kastı diyordum. çocuğu iki dakikada kandırıp kaçırmış gibi oldu. tabi kaçırdı mı? belli değil ama yine de öyle gösterdiler. babası yasumoto ile kaldı, abimiz de nasıl sinsi ise oturduğu yerden her şeyleri idare ediyor.

.uzaylı bebeğimizin beslenmesi meselesinde de bir cevap niteliğinde iş yaptılar. insanı tüketmiyormuş, en azından fiziken değil. beyinlerine hükmediyor imiş ve bir nevi uzaylı ordusu yapabilirler böyle. eh ortaya fena bir harman çıkmıyor buradan bakınca ama tabi işleri o seviyede götürmeyecek gibiler.

.sparks'ların durumunu tam temellendirmediler hala, baştan beri bunu planlıyor da olamaz herhalde. molly'i devamlı harcama eğiliminde ama bebek engelliyor, o da saçma biraz. en son yine kapıp götürdüler. ha karısının takip edileceğini tahmin etmiş en azından önlem falan almış. bunlar cevap niteliğinde idi ya biraz toparlamış gibi oldular işte.

--- spoiler ---