29 Ağustos 2014

extant s01e09:

Care and Feeding

--- spoiler ---

.yine iki bölüm birden geldi, ortasında kesip yazıyorum. kalan kısmı sonra izlerim zaten. bu sefer altyazı da bölüm ortasında sonraki bölüme geçişi yazdı. olaylar biraz saçma olmaya başladı. en azından sparks'ın olayı çok saçma. tamam kızına üzülüyordu. tamam pişman olmuş ve seviyor da baştan beri belliydi. hayal olduğunu da biliyor ama hala büyülenmiş gibi devam ediyor. şu vakte kadar hem yaşı hem birikimine ters bir yönde ilerletiyorlar.

.robot düşmanı eleman ethan ile gereksiz yakınlık kuruyor. yani sonra bir şeyler yaptıracak falan da ne bileyim babaya karşı gelmeler, otorite sorgulamalar falan filan derken öyle çocuğun aklını çelse ne olur? çelmese ne olur? sonuçta öldürmeyecek misin? hedef derken ne kastettiler yoksa?

.molly bir türlü bir şey yapamıyor. çocuğum da çocuğum diyor insanlık tehlikeye girecek ama umrunda değil. zaten çocuk deneni bir türlü göremedik ve insandan beslenir bir canlı yapacak gibiler ki bu da yani fazla tahmin edilebilir sıradan bir şey oldu.

.geriye kalan güvenlikçi eleman ve astronot da dünyayı kurtaracak tipler artk ki onların da bir şey yapabildiği yok. ha salak sparks karısını olduğu yere çağrınca herkes tahmin etti ama resmen bölümde bu konuda bir ilerleme olmadı. ha zaten ne olacaktı orası da meçhul ama niye uzaylı tipini sakladılar onu da hiç anlamadım.

.yine de merakla ne yapacaklarını bekilyoruz, hafif bir beklentilerimizi karşılamayacak hissi alıyoruz. sıradan bir yere doğru gidiyor çünkü...

.demeyi unutmuşum ekleyeyim. gelecek teknolojisine dair bir sürü ayrıntı da veriyorlar aslında. ekranlar falan tatlı da bu sefer acil durum telefonuna güldüm. kimyasal bir ışık saçan acil durumlarda kullanılan ışığı telefona dönüştürmüşler hehe. gece görüşü için de lens düşünmüşler. özel bilgisayar donanımlı herhalde. o kadar da karanlık değildi ya, öyle işte.

--- spoiler ---