29 Ağustos 2014

Built for the Kill s07e12:

killer whale

--- spoiler ---

.i, predator'un altıncı bölümü ile çok benzerdi. hatta aynı olaylar, aynı çekimler ama farklı anlatımlar idi. mesela annelerin yavruya kara yavurmasını öğretmesi birinde iki saat bir strateji olarak anlatırken bunda insanlar yavruyu kurtarıyordu. balina yavrusunu avlama meselesinde çok manasız bir laf ettiler. dili için avlıyor falan demediler ki görüntüler bunu gösteriyordu. arada seslendirme ve çevirmelerde saçmalıyorlar ama komik derecede saçmaydı. ne dediğini unuttum hehe.

.neyse bu bölümde daha çok büyük beyaz köpek balığı ile kıyas yaptılar bol bol. boyut olarak daha büyük, beyin olarak daha büyük. pek savaşmıyorlar birbirleri ile ama aynı avın peşine düştüklerinde sıkıntı çıkıyor. katil balina kafayı kullanarak köpek balığını dakkasında tokatlıyor. aynı vatozda yaptıkları numarayı bunda da yapıyorlarmış. nasıl keşfettilerse zeka küpleri, köpek balıklarındaki tersine dönünce hareketsiz kaldıkları tonik hareketsizlik olayını kullanıyorlar.

.ilk çakıyor köpek balığına dönüyor ve sonra da cigeri ile ziyafet çekiyorlar. öyle diyor  abimiz. tartışmasız ağır siklet şampiyonlarımız imiş orkalar. olaydan sonra köpek balıkları civardan dağılıyormuş. o da enteresan hakkaten.

.vatoz meselesinde ilk oynuyor gibiydi zaten tersine çeviriyor vatoz hareketsiz kalıyor ve tatlı niyetine hüpletiyor. yok kuyruğu tehlikeliymiş falan filan, tatlı niyetine yiyorlar. hani bir tanesi kuyruğunu şah damarına sapladı dedi ya hepsi sadece lafta çünkü büyük çoğunlukla aksiyonu kaydedemişler. ne köpek balığı aksiyonu ne de diğerleri. en çok balina yavrusunu çekimşler ama hiç bir şey belli olmuyor.

.hele 91'den bu yana su samuru avı çekilmedi falan dedi ama bunlar da çekememiş sadece saldırdığı görünüyor. su altından görüntü alamamış abilerimiz resmen. yine de tabi enterasan bilgiler vardı. katil balinaları tekrar canı gönülden kutluyor. katiller hakkaten yahu, önüne geleni öldürüyorlar (bir yunusu da hüplettiydi şimdi unuttum diye ayıp olmasın yunus kardeşe).

--- spoiler ---