23 Ağustos 2014

extant s01e08:

Incursion

--- spoiler ---

.olaylar karışmasın diye sıcağı sıcağına yazayım. güvenlik sorumlusu eleman kimse takip etmiyor, kimse görmedi falan dedi ama yere yıktığı eleman vardı. yüzü de açıktı, olmadı yine bu mesela. adam öldü mü sanki?

.molly'nin yakalanmaması meselesine kendilerince cevap veriyorlar. yavru'nun korunması, büyümesi için gerekliymiş. hayatta kalması gerekirmiş falan filan diyorlar. şimdi hepsi yasumato abinin hayatta kalmasıyla mı ilgili? madencilik meselesinde abimizi içinde tuttukları sarı maddeden elde etmişler herhalde ve bu uzaylı organizma da bu maddenin yanında imiş. olayı sadece buna indirgemezler umarım.

.bölüm sonu itibariyle sevgili uzaylımız da tesisten kaçmış bulundu. yine figüranlar öldü falan esas tiplerden ölen yok. cenin gibiydi ama ethan yaşında bir şeye dönüşmüş. en son sparks'tan yardım istedi.

.molly'nin vedası meselesi pek olmadı bu sefer. kendi başlarına tesise daldılar. olaylar fazla karışık bir hal aldı. güvenlik elemanı da işleri eline yüzüne bulaştırdı. zaten koydukları kabta duman olması ile bir haller olacağı belliydi ya insan kontrolüdür, beyinle oynamadır. bildiğin süper güçlü bir canlı olarak şimdilik piyasaya çıkmış oldu. bu kıvama gelmeleri iyi de gelişi o kadar iyi olmadı.

.ethan tarafında işler wall-e filmine gönderme gibi oldu. baba otoritesine karşı durmalar falan da başlayacak. varoluşunu sorgulayan canlı oldu. yapay zekada bunu ne ara başaracaklar bakalım. kötücül robot olmasa diyeceğim ama robot savaşçısı elemanla birlikte evde bıraktılar oğlanı. dört koldan karışıklık sürüyor yani.

--- spoiler ---