18 Mayıs 2014

the vampire diaries s05e22:

Home

--- spoiler ---

.gelişine göre fena bitirmediler yine, tamam hiç biri içime sinmedi. güzel de olmadı ama damon'ı öldürme fikri fena değildi. beklenmedik oldu. alaric'i geri getirme de iyidi. hatta ilk damon'a dokunsa belki o ölmeyecek alaric ölecek idi. kimse böyle düşünmedi şimdilik ama dizi devam edecek ise damon'suz olmayacağına göre daha iyi oldu diyebiliriz.

.nasıl olsa arafa gideceğiz diye herkeslerin ölmesi de biraz kötüydü. yine toptan karakterler ölüyorsa dizi bitmeyecek ise geri gelecekler diye düşünmek yanlış olmasa gerekir. lexi de gelse iyidi aslında ama kendisi gelmek yerine güya stefan'ı düşünerek gelmemiş oldu. daha kötü oldu sonuç olarak. üstelik bonnie'nin öldüğünü bilseler bu kadar uzar mıydı mesele? salak elena intihar görevine katılır mıydı? onu da sormak istiyorum.

.çok romantik intihar ettiler iyi güzel de pek gereksizdi o kısmı. sonra damon hemen hayata koşması gerekirken şerife yardım etti. o da biraz fazla geldi. silas'ın hayata dönmek istemesi de fazla geldi. allahtan öyle yapmadılar çünkü baştan beri ölmek istiyordu. ne hikmetse ölmek isteyenler hayata geri dönüyor. salak enzo da geldi kayboldu ortadan. çok gereksiz bir hikayeydi ya daha sürdürürler herhalde.

.elena'nın performansını beğenmedim, kakası var gibi ağlıyordu sanki. hissettiremedi en azından bana. diğerleri daha bir kaptırmışlar idi duruma. tabi duygulu sahneler ve müzikler kombosu fena değildi ama yine de çoğu baydı.

.markos tüm bu işler olurken eli armut topladı. o kadar uğraştığı halde bunun geleceğini göremedi. bir de kendi büyüleri haricinde çalışmadığı halde bunu nasıl yaptılar, neredeler idi ve nasıl oldu aklım kesmedi. şimdi kasaba içinde büyü geçerli olmaması gerekir, uzaktan yapınca neden geçerli oldu? madem öyle uzaktan kısmetini bağlasınlar markos'un daha kolaydı mesela. neyse o kadar kurcalamayalım işte beş sezonluk karakterlerden bir ikisi geri gelsin, esaslar tehlikeye düşsün falan filan demiş olmalılar. tam da bilmiyorum derken beyaz ekranda bitirdiler, geri geleceğine dalalettir bu. ha dizi biterse de böyle kalır hiç de üzülmem.

.baştan beri damon karakteri daha iyi geliyordu bana ama elena onu da bozdu, bu şekilde delikanlı gibi ölmüş oldu. tebrik ederiz hehe.

--- spoiler ---