16 Mayıs 2014

The Originals s01e22:

From a Cradle to a Grave

--- spoiler ---

.beklediğimden iyi bitti finali. her şeyleri olmuş değildi ama öncelikle hayley'i öldürdüler bir kere oha lan oldum. hani bebeğin kanı falan ilk aklıma gelmedi ama elijah'ın yıkılma görüntüleri iyi idi. klaus ile birlikte bir bebeği bulamamalarına uyuz olurken cadıların bu kadar güçlü göstermelerine de anlam veremedim. ha tüm meclisleri ile karşı koyuyorlarmış iyi güzel ama bir demir atarak öldürebileceklerini görmüş olduk.

.o kadar güçlü cadılar demirden ya da sihirli bir yıldızdan kaçamadılar, oralar çok içime sinmedi ama işte sonuna kadar gerip de bıçağı havaya kaldırdıktan sonra bebeği de öldürmemeleri gerekiyordu. o yüzden bunu da kabul ettikten sonra geriye kalan planlarını sevdim.

.veda sahneleri falan iyi idi. bebeğin adını umut koydular, teyzesine de postaladılar. nerden çıktı bebek benim değil falan demedi. aldı bakacak, cadı ile gizlenme büyüsü yapacaklarmış da yine işler cadıya düşüyor.

.en olmayacak kısım şimdi bu bebek ölmeden güçlerini artıramıyorlardı. artıramadıklarını görünce bebeğin ölmediğini düşünmeyecekler mi? yoksa yeterli mi gelmedi diye düşünecekler? oralar biraz muğlak.

.babalarını yine getirecekler tekrar olacak dedimdi, yine geldi maykıl yandan kaykıl ama davina'ya bağlı çıktı hehe. önünde diz falan çöktürdü bu kız da bir fena sormayın gitsin dostlar. o yüzden o kısmını da beğendiğimi söyleyebilirim.

.sonunda bir de anayı getirdiler, farklı vücutta geldi. yanındaki de oğlu ise kökenlerden biri olmalı. en sevdiği oğlu falan mıydı neydi? ailecek gelmiş oldular. şehir hala duruyor. hep birlikte kapışacaklar artık. vampir günlüklerinden ayrıldı ama kesinlikle daha iyi bir dizi oldu.

--- spoiler ---