15 Mayıs 2014

supernatural s09e11:

First Born

--- spoiler ---

.kabil tipi iyi idi, habil kabil hikayesini de güzelleştirmişler amma velakin dean neden abbadon'un peşine düştü onu anlamadım. kevin meselesinden devam etmeliydi. sam oradan devam edecek nasılsa dean de crowley ile takılsın diye yapmışlar anlaşılan. bunu bir yere oturtsalar bu sezon için pek güzel bir başlangıç, pek güzel bir açılım derdim ama bir kaç bölüme kalmaz yine birlikte hareket ederler.

.bir kere böyle iki hikaye var, izlemesi daha keyifli. daha hızlı ilerliyor işler, gereksiz yerler daha az. konuşacaklarsa yine konuşuyorlar. sakallar da biraz daha uzamış, iyidir yani bu hal keşke böyle devam etseler.

.ikincisi böyle yaparak ağır topları da devamlı görüyoruz. bir yanda castiel sam'e yardım ediyor diğer tarafta crowley dean'e yardım ediyor. ha abbadon'u öldürmek yerine seçim dediydi geçen bölüm ama ayak yapıyormuş demek.

.şimdi sevgili kabil, kardeşi habil'in vakti zamanında lucifer'in köpeği olacağını gördüğünde öldürmeyi kabul etmiş. o vakitten sonra kendisi azılı bir cehennem şovalyesi olmuş. cehennemin savaşçılarını öldüren abimiz de buymuş. çene kemiği ve kabil işareti ile birlikte kullanılan bir alet kendisi. şimdi işareti dean'e aktardı. silahı da crowley bulacak ve işler güzelleşecek sanki.

.tabi niye crowley ile çalıştığını insan hala anlamıyor. sonra seni öldüreceğim demek nedir yani? kendi başına bulamazdı belki ama olsun bu neyi değiştirir. salak bir hayalet hikayesinden gitmelerindense bu mantık hatasına razıyım tabi. üstelik crowley baştan beri bununla oynamış bölümde, korku numarası da güzeldi aslında.

.tabi kabil çok oturaklı bir abimiz, el etse crowley'i halleder gibiydi ya sonunda bıçak ile kendisinin de öldürülmesini istedi. böyle süper savaşçılar süper romantik olmalı demek. karısı için her şeyden vazgeçmiş ama onu kurtaramamış. bu çeşitten bir sürü film izledik tabi, adamlar araya böyle bir hikaye sıkıştıralım demişler.

.sam tarafında işler biraz daha durgundu, gadreel'i sam'in içinde kalan melek özü (hehe nasıl uydurdular ama) ile takip edebilecekleri bir metod geliştirmiş harflerin adamları. yok artık devenin nalı, neyse bunu çıkartırken sam öleyazdı, castiel insan olduğu günlerden dem vurarak tam özü alamadan iyileştirdi, büyü yaptılar ve olmadı. konu da orada kaldı. metatron peşinden gidecek bizim castiel. hep birlikte güzelce olayları sıçsınlar sıvasınlar, çok da güzel olur. nasıl olsa aile önemli, nasıl olsa hep birlikteler, nasıl olsa bunlardan kimse ölmüyor hehe.

--- spoiler ---