1 Mayıs 2014

The Originals s01e20:

A Closer Walk with Thee

--- spoiler ---

.sezon sonuna savaş mavaş getirecekler diye düşünürken babayı getirecekler anlaşılan. hem konu tekrarı olacak hem geniş çaplı bir şeyler göstermeyecekler. kolaya kaçış ve tekrar da dizinin sezon finali için iyi olmayacak. genel bir savaş çıkmazsa kötü olacak diyorum.

.hayley'in karnındaki bebek nasıl cadıymış? annannesi cadı olduğu için mi? o zaman rebekah niye cadı değil? hafiften saçmalıyorlar mı nedir? böyle şeyleri pek açıklamaya da zahmet etmiyorlar. bu genevieve cadısı neden iyimiş gibi takılıyor? bebek katili olmak istemiyor belki ama yine de baştan beri planı neydi zaten? cadılar içinse yapacak bir şey yok.

.davina salağı eski sevgilisini çağırayım derken mikael'i çağırdı. belki tam tersi araf parçalanıyor muhabbeti ile mikael bunu yapmış olabilir. araf parçalanma muhabbetinde vampir günlüklerine gönderme yaptılar sonunda biraz ama tabi ayrı diziler şeklinde devam ediyor genelde.

.elijah ve hayley muhabbeti de bir öpücüğe geldi sonunda, sezon sonu ne olacak kim bilir? ha adamların öpüşmesi bu kadar bölüm sürüyorsa daha çok beklenir bu işler. bebek klaus'tan baba rolünde elijah, bir evde yaşıyorlar. karışık bir aile oldukça.

.pederin ölümü ve kutlamalar cidden saçmaydı. nasıl bir kültürse artık. bırakılan anahtarlar ve cami meselesi de zorlama diyebiliriz. bir kutuda şifreli bir şeyler bırakmış. tüm doğaüstü yaratıklar ile savaşmaya yarayacak bir şeymiş. marcel peşinden geldi ama öğrenemedi.

.marcel ve klaus meselesi de karın ağrısı gibi. o onun çocuğu ise üstüne bir de mikael geliyor, bir de gerçek çocuğu bebek geliyor. babadan oğula arızalı sıkıntılı bir yere gidiyoruz yani.

--- spoiler ---