1 Mayıs 2014

once upon a time s03e19:

A Curious Thing

--- spoiler ---

.hiç fena olmadı, hatta iyi oldu. ilk sezondan sonra ancak toparlayabildiler diyebilirim. ara konuların bir çoğu sıkıcıydı ama bu sezonun genel konusu iyimiş. kötü kraliçe iyi oldu bir kere zaten, o tamam olmuş durumda. üstüne laneti kırmak için henry'e olan sevgisi kullanıldı. o da pek güzel oldu. her şeyleri tamam durumda iyi bir kahraman oldu kendileri yani.

.vakti zamanında masallar aleminde ışık büyüsünün zelenayı durduracağını öğrenmişler. bu kuzeyin kötü cadısı, güneyin iyi cadısı olayı nedir bilmiyorum ama o da fena değilmiş, neyse güneyin iyi cadısından bu bilgiyi aldıktan sonra emma'nın böyle biri olduğunu anladılar. zaten bu pamuk ve yakışıklı nasıl bir şeyse ürettikleri süper oluyor. gerçek aşkın ürünü böyle bir şey demek.

.neyse emmaya ulaşmak için tekrar ilk sezonki büyüyü tekrar etmeleri gerekti. bunun için de sevgili yakışıklı prensimiz kalbini ortaya koydu. en sevdiğinin kalbini parçalaması pamuk için oldukça şaşırtıcı idi. kanlı canlı karşımızda olduğundan hikayeden çıkardıklarını zaten düşünmediydik ama adamlar bir elmanın iki yarısı şarkısı ile bağlama çektiler. kalbini verdi pamuk, daha doğrusu kalbinin yarısını verdi ve ikisi birlikte sağ sağlim storybrooke'a gelmiş oldular.

.emma'nın sihiri, henry'nin tehdit edilmesi derken kanca henry'i kaçırmayı düşünmüş. o vakit de zaten henry olayların dışında kaçmayı düşünüyordu. hafızalarını kazanmayı akıllarına getiren bizim takım olayın nasıl gerçekleşebileceği konusunda da tecrübeli olduklarından sihire inanç ve sevgi öpücüğü ile bunu halletmiş oldular. tabi regina'nın bunu yapması da ayrı güzel oldu.

.emma'nın hiç bir şeyden habersiz ışık büyüsü yapması biraz zorlama idi ama henry'nin kurtulması için şart idi. kanca yine dışlanan tip olacak gibi çünkü kendi kendine işler peşine düştü. dudaklarının laneti konusunda aslında doğruyu seçti ama kimin buna mesaj attığı ve yalanlar muhabbetinde kancayı sıkıştırır iken ona da bir açıklama getirdiler. sevgili neal yine aslında tüm hikayeyi kurtaran nihai kahramanımız olmuş. tam hatırlama iksirini rumple çıkacak iken iksiri ve mesajı kancaya, oradan emmaya oradan da üçüncü sezon başına gelmiş olduk. güzel bir final bekliyorum.

--- spoiler ---