24 Mayıs 2014

supernatural s09e20:

Bloodlines

--- spoiler ---

.adamlar kendilerine çok güveniyor bir kere. ne yapsak olacak sanıyorlar herhalde. bu ne allah aşkına. genel hikaye böyle iken finale bu kadar kalmış iken. başka dizi gibi bir bölüm çekmek de neyin nesi? nelere gönderme yaptılar bilmiyorum ama şekil değiştiren tiplerden biri köken vampirlerden "kol" muydu neydi? vampire diaries idi o zamanlar herhalde. her neyse artık.

.chicago şehrini beş vampir ailesi bölüşmüş. dean de diyorki, baba filminin dişli versiyonu mu bu ne lan? yapımcılara senaristlere söyleseymiş iyimiş. bir de bir zenci kaslı oğlan sevdiceğini şaka gibi kaybediyor falan.

.bir şeylerle dalga mı geçmişler ne yapmışlar? böyle dandik senaryo mu olur? neyin klişesi anlamadım açıkçası. olmamış ama her türlü. zaten iyi yaratık kötü yaratık olayında hiç net değillerdi bu sefer bir insan yaratıklar arası savaş çıkartmak istiyor. baktığın zaman birbirlerine kırdırmak iyi fikri aslında ama bizim oğlanlar ses etmiyor buna. neymiş insanlar ölecekmiş, ulan zaten ölüyor işte.

.neyse imkansız aşklar, birbirini seven iki farklı yaratık falan hepsi klişelerden geçip gittikten sonra film de bitti. castiel aradı da kurtardı bizi. metatron izi bulmuş. oradan devam edeceğiz allahın izni ile. boşa çekilmiş bir bölüm, o zenci oğlana geri dönerlerse çocuğumu keserim yemin ederim.

--- spoiler ---