17 Mayıs 2014

supernatural s09e13:

The Purge

--- spoiler ---

.sezon ortası aynı muhabbetler, aynı kardeşlik meseleleri. kendilerini tekrar etmekten yorulmuyorlar, hani devamlı sonucunu bildiğin halde izlenebilen çizgi filmler kıvamına gelmek istiyorlar herhalde ama işte dramla bu iş zor. komik kısımlarına laf etmiyorum ama neden genel kalıp dışında bir yere varmak istemiyorlar onu anlamıyorum. mesela devamlı ayrı takılsalar bir sezon farklı olabilirdi. hele devamlı kardeşler arası muhabbet bayıyor artık.

.dean sen de benim için aynı şeyi yapardın diyor, ulan adam bir yıl arafta bıraktı seni, arkanı aramadı. ölüp kaldığın bile belli değildi ama umursamadı. zaten böyle demesi senaryoyu unuttukları anlamına geliyor ya da pek duygulu bir abi dean, neyse bu açıdan da doğru olmadı.

.yan konuda yağları emen perulu bir yaratık, iyi yaratık kötü yaratık muhabbetini de kattıkları bir bölüm oldu. emme izleri falan derken spa mekanına gittiler ve işi bitirdiler. yaratık avcıları değil yaratık rehabilite merkezi yöneticileri falan olsunlar ilerde. belki yaratık yargıçları ne bileyim. artık bir ölüdürüp bir bırakıyorlar, eskiden bin kere tartışılan bir mevzu.

.bir de sam benim kalbim var içimde melek varken avcı gelseydi diyor, eskiden zenci abimiz vardı lucifer ele geçirmesin diye sam'i öldürmek istiyordu. ta o zamanlar ölseydi sam ve hikaye gelecekte geçseydi pek iyi olurdu bak. o kısımlar şu devamlı tekrardan iyidir.

.sezon sonu asıl meselelere geliriz artık, bu kadar şeytan, bu kadar melek meselesinin hepsinin uykuda olması da imkansız geliyor. bari sadece melek meselelerinden gitselerdi bu sezon o bile değişik olurdu. bir iki melek meselesi yaptılar da sonra daha fazla kötü bir şey bulamadılar herhalde hehe.

--- spoiler ---