13 Mayıs 2014

supernatural s09e09:

Holy Terror

--- spoiler ---

.olaylar güzeldi, kevin'in ölmesi de üzücüydü ama bağlamalar kötü oldu sanki. castiel madem özünü bu kadar kolay alabilecekti, ilk melekle karşılaştığı zaman niye yapmadı? bu şekilde melek olabiliyorsa en azından bunu çok önceden yapması gerekiyordu.

.ezekiel meselesinde dean nasıl bu kadar aptal olabildi. bir şeyler olduğu barizdi. devamlı melek konuşmalarını dinlemese nasıl açıklayacağı zamanlar engelleyecekti ki? kontrolü sam'e verdiği bir zaman tutup da geri mi atacak? yeterince iyileştin bence içinden çıkart diyor. son büyü fena değildi ama onu da duyup bozmuş falan. ha sam gibi oynaması biraz zorlamaydı yine o bağlantı sağlam olmadı ama yine de kabul ettik.

.kevin'i kuş gibi avladılar. eleman uğraşıyordu ama bu sığınakta gayet iyi durumdaydı. ölmesine üzüldüm. iyi çocuktu, iyi bir asker idi. emeği çoktu bunca zaman, çok basit öldürdüler sanki. geri mi gelecek nedir? üstelik melek tabletini de aldı gitti niyeyse? tabletleri yalayıp yutmamış mıydı bu metatron?

.nasıl bir kötü karakterse gadreel midir nedir bu sam'in içindeki meleği de kandırdı. bu melek de ilk vakitlerde lucifer'in şeytan kılığında insanları kandırması süresinde cenneti korumak ile görevli melek imiş. tüm suç bunun üstüne kalmış ve hapiste imiş. ondan kendini saklayıp sam'e yardım etmiş. tabi tüm bunlardan şüphelenmek gerekirdi.

.hepsi nasıl ortaya çıktı dersek, melekler arasındaki saçma bir çatışmada castiel arada kalır duasına cevap veren tarafsız meleği takip eden bu anarşist tipli melek örgütü castiel'e işkence yapar ve ezekiel'in düşerken ölen meleklerden olduğu söylenir. şimdi bu adam niye ezekiel'i saysın? ezekiel casitel tarafında idi, bu adamın da casitel ile hiç alakası yok. bu bağlantı da pek sağlam olmadı yani.

.neyse bağlantılar çirkindi ama gidişat güzeldi, sam'in içine bir şeyler kaçması allah'ın emri oldu. allah derken metatron'da yeni allah olacak herhalde. ne pislik bir tip çıktı. sonradan dahil olup bu kadar ortalığı karıştıracağı aklıma gelmezdi. hele şeytan meselesi falan da kalmaması çok abartı oldu.

--- spoiler ---