6 Mayıs 2014

once upon a time s03e20:

Kansas

--- spoiler ---

.kaç bölümü kaldı bilmiyorum şu an ama fena gitmiyor. rumple'ın intikam almaması çok şaşırtıcı olurdu ama belle bu olayı da affederse yok artık diyorum. rumple'ı terk etmesi lazım şimdiden diyorum bunu.

.işin kötüsü intikanımı alınca kolyesinden tekrar canlandı herhalde. yaptığı büyü tamamlanmış gibi göründü, en azından başlattığı için tamamlanmış gibi oldu sanki. şimdi geçmişe mi gidecek? ne olacak? göreceğiz bakalım.

.regina meselesini güzel yaptılar. kahramanlardan oldu, artık kötülerden tamamen ayrıldı. güzel de oldu ama bunun için emma'nın saçmalaması mı gerekiyordu? kanca ile gidip boğulmasın diye öpmek de nedir? hadi diyelim öyle bir şey var. büyü nasıl bir şeymiş ki hayat öpücüğü ile diğer öpücüğü karıştşırıyor. hadi karıştırdı diyelim zelana'nın sihri ortadan kalkınca niye geri dönmedi? olmadı yani bu kısmı...

.bebeğin kurtulması iyidi, tabi ölmesinin gerekmemesi biraz aileye uygun olsun diye yapılmış herhalde. rumple'ın beyni falan zaten kolay iş idi. regina'nın kalbi, yakışıklının cesareti ve bebeğin saflığı...

.zelena'nın oz'daki hikayesi de biraz gereksiz oldu, yeni gelen kızı kıskandı. karıda sıkıntı var her şeyi kıskanıyor iyi güzel de o kız kansasa geri dönmüş de sanki bunu kurtaracak gibi yaptılar ama ayakkabılar ile kim bilir nereye gönderildi. kötü olmayı seçmek, kardeşini aşmak falan hem sonucu belli idi, hem de pek de şaşırtıcı olmadı.

.zaman yolculuğu meselesi güzel olabilir aslında ama çok da karıştırır. bakalım ne olacak?

--- spoiler ---