29 Nisan 2014

supernatural s08e19:

Taxi Driver

--- spoiler ---

.kötü giden sezonun en iyi bölümü idi. en iyi bölümleri arasına bile girebilir. benny karakteri biraz saçma olsa da güzel yaptılar. iyi vampir de oluyormuş yani hakkaten. ha arafta ölmeyi niye istedi? ya da ölünce ne oluyor orasını bilmiyoruz ama her türlü adam fedakarlık yapmış oldu. ilk seferinde ölmek bile fazla. ikinci kez dean'in elinden ölmesi de iyi idi.

.yetmezmiş gibi bir de bobby abiyi gördük. hafif yaşlanmış tabi ama formundan pek bir şey kaybetmemiş. crowley cehenneme gidecekleri nasıl seçiyormuş? öyle bir sistem mi varmış? nereden buldular bunu bilmiyorum ama adamı cehenneme atmış.

.masum bir ruhu kurtarıp cennete yollamak da ikinci test olarak kevin tarafından tam da bu bilgiler ışığında yani tabi biraz saçma ve zorlama kabul ama yine de uydurarak toptan hızlı bir şekilde önce arafa sonra oradan cehenneme geçiş, sonra elini kolunu sallayarak araftan çıkış gibi  bir şey yaptılar.

.araf macerası bir yıl sürdüydü dean'in sam iki dakikada halletti, yakın bir yerdelermiş hehe. benny'de pat diye bunları buldu tam vaktinde, bunların hepsi azıcık zorlama ama hoşuma gitti yine de.

.crowley'nin olayları engellemesi ve kazandığı güçler meselesinde de naomi olayı ile karşılık verdiler. sevgili magnus'umuzu daha fazla kötü karakter olarak görmeye tahammül edemezdik zaten. iyi karakter olarak döndü diyebiliriz ama tabi şimdilik iyi. yine işler karışınca insanların tarafını tutmayacağı bariz. zaten cenneti koruduğunu söylemiş idi defalarca.

.son hamlede bizim oğlanlara yardım etti bobby cennete gitti, ikinci test tamamlandı. sam biraz daha yamuldu ancak crowley'de günü tam bir kayıp ile kapatmadı. kevin'i yakaladı sonunda. salaklar yakalandığını bile fark etmedi. delirdi kaçtı sandılar ama bu süre içinde kevin'e sakladığı tablet yüzünden çeşitli işkenceler falan yapılacak. yavrum yazık anasından emdiği süt burnundan geldi işte. allahın işleri hep bunlar.

--- spoiler ---